Pisica ta poate leşina la auzul acestor sunete

Dacă pisica ta leşină brusc sau are o criză inexplicabilă, ai face bine să ai în vedere sunetele din mediul în care aceasta trăieşte.

RomaniaTV.net
23 mai 2016, 13:20
Pisica ta poate leşina la auzul acestor sunete

O problemă despre care veterinarii aveau foarte puţine informaţii până de curând, în ceea ce priveşte un simptom des întâlnit în cazul pisicilor, a fost elucidată de Mark Lowrie şi Laurent Garosi, de la Davies Veterinary Specialists, împreună cu Robert Harvey, de la UCL School of Pharmacy, din Londra.

Citeşte şi  Pisicile detectează bolile – Când pisica se sprijină de picioarele unui om, acesta suferă de hipotensiune arterială

Pentru a obţine informaţii amănunţite cu privire la crizele care apar în mod special la pisicile care au fost expuse la anumite sunete, specialiştii au creat un chestionar menit să fie completat de către deţinătorii de pisici.

Astfel au primit sute de răspunsuri de la stăpâni îngrijoraţi, care au observat această problemă la pisica lor şi s-au confruntat cu veterinari care nu credeau că ar fi fost declanşată de anumite sunete.

Cercetătorii au organizat informaţiile primite şi au publicat o lucrare în care este documentat pentru prima oară acest fenomen curios ce apare în cazul felinelor. Astfel, au scos la iveală că pisicile pot avea, într-adevăr, „crize ale reflexului audiogen” – crize care sunt declanşate de sunete şi apare chiar şi în cazul oamenilor, la pacienţi cu epilepsie audiogena. Au numit acest fenomen sindromul crizelor reflexului audiogen felin (FARS).

Citeşte mai mult pe feminis.ro