Pisica te ignoră complet? O dresezi uşor dacă faci ASTA

Unul dintre cele mai interesante moduri în care pisicile interacţionează cu oamenii este cel cu privire la atracţia inexplicabilă faţă de persoanele care nu se arată interesate de prezenţa lor.

RomaniaTV.net
12 ian. 2017, 12:43
Pisica te ignoră complet? O dresezi uşor dacă faci ASTA

Când unui individ nu îi plac pisicile, va face tot posibilul să evite contactul cu animalul, începând cu privirea şi până la apropierea în vederea mângâierii. Din perspectiva unei pisici, agresiunea începe cu un contact vizual prelungit, motiv pentru care evitarea privirii şi a contactului brusc se traduce prin absenţa unei ameninţări.

Citeşte şi  Timp de un an şi-a aşteptat stăpânii. Aşteptarea a luat sfârşit când a fost călcat de o maşină

Aşa începe o prietenie cu o pisică

Fiindcă a face pe inaccesibilul îi va atrage cu siguranţă atenţia. Cercetătorii au analizat comportamentul indivizilor cărora nu le plac pisicile şi au constatat că de îndată ce animalul se apropie de om, acesta din urmă îi oferă cel mult o mângâiere reticentă, după care se retrage.

Poţi folosi această tactică pentru a face o pisică să îţi acorde atenţie. De îndată ce te-a observat şi se apropie, oferă-i o singură mângâiere ce începe în creştetul capului şi continuă până în vârful cozii.

Citeşte mai mult pe feminis.ro