Pisicile și câinii din Coreea de Sud vor fi testați pentru coronavirus. Carantină în cazul unui test pozitiv

Pisicile și câinii din Coreea de Sud care vor manifesta simptome COVID vor fi testate. Decizia autorităților vine în contextul în care în urmă cu câteva săptămâni a fost raportat primul caz de infectare cu coronavirus la un pui de pisică.

09 feb. 2021, 10:20
Pisicile și câinii din Coreea de Sud vor fi testați pentru coronavirus. Carantină în cazul unui test pozitiv

Pisicile și câinii din Coreea de Sud vor fi testați pentru coronavirus. Administrația metropolitană a Capitalei Seul a anunțat că toate pisicile și câinii care vor prezenta simptome ale infecției cu coronavirus vor fi testate, conform BBC News. Decizia autorităților vine în contextul în care în urma cu câteva săptămâni a fost raportat primul caz de infectare la un pui de pisică.

Citește și: Cine este Rareș Trufea, al doilea Golden Buzz de la Românii au Talent. Cum i-a fost descoperit darul

Cu toate acestea, vor fi testate doar animalele de companie care prezintă dificultăți de respirație sau febră după ce au intrat în contact cu persoane care au fost depistate pozitiv. În cazul în care testul iese pozitiv, animalul de companie va intra în carantină, la domiciliu. Autoritățile coreene au decis ca animalele de companie să nu fie internate într-o unitate de izolare în condițiile în condițiile în care nu există dovezi care să ateste transmiterea infecției de la animale la om.

Pisicile și câinii din Coreea de Sud vor fi testați pentru coronavirus. Situația se va schimba dacă proprietarul este internat în spital din cauza bolii sau este prea în vârstă pentru a îngriji un animal. În cazuri de acest gen, ele vor fi preluate de adăposturi ale primăriei, unde vor petrece perioada de carantină. Ca regulă, în Coreea de Sud, pacienții Covid-19 care nu necesită internare sunt plasați în carantină.Ca regulă, în Coreea de Sud, pacienții Covid-19 care nu necesită internare sunt plasați în carantină.

Câine şi pisică, infectaţi cu Covid-19

Un câine din München şi o pisică din Frankfurt au fost depistaţi cu Covid-19. Acestea sunt primele cazuri apărute, după ce, în vară, an fost introdusă obligaţia ca locuitorii din Germania să anunţe autorităţile în caz că exista vreun animal infectat.  Anunțul privind infectarea celor două animalw a fost făcut, miercuri, de Thomas Mettenleiter, președintele Institutului Friedrich Loeffler, scrie b1.ro.

Pisica a trecut cu bine prin boală și acum chiar are anticorpi, a precizat cercetătorul, însă nu a putut oferi mai multe detalii despre starea câinelui din München.

Cazurile de COVID-19 apărute la animalele de companie nu ar trebui să provoace îngrijorare cu privire la apariția posibilelor mutații ale virusului care ar putea fi transmis apoi la oameni, potrivit lui Thomas Mettenleiter. Cu toate acestea, specialistul avertizează că stăpânii de animale ar trebui să ia măsuri de protecție pentru că în unele cazuri, infecția cu coronavirus poate fi fatală pentru necuvântătoare.