Pistă de biciclete construită pe malul Dunării, într-o zonă inundabilă, la Calafat

La Calafat a fost inaugurată o pistă de biciclete pe malul Dunării, într-o zonă care este inundată timp şase luni pe ani. 

RomaniaTV.net
28 dec. 2017, 09:50

„Zona unde a fost amenajată această pistă de biciclete este inundată aproximativ 6 luni pe an. Dacă vrem să ne plimbăm în momentul de faţă pe această pistă de biciclete nu o putem face decât cu barca sau cu skijet. Autorităţile persistă în greşala de a construi în zona inundabilă, iar din punctul meu de vedere este o investiţie pierdută. Eu cred că angajaţilor de la Primăria Calafat nu le pasă de absolut nimic şi am ajuns într-o eră unde la nivel local se face pe programul dă-i înainte că merge. Intrăm în Cartea Recordurilor, însă pe un fond negativ. Cred că deja i-am întrecut pe cei din oraşul Caracal la investiţii realizate fără noimă”, a declarat Mădălin Chipirilin, preşedintele Asociaţia Legal Drive.

Lucian Ciobanu, primarul oraşului Calafat, a declarat că în zonă nu va fi amenajată nicio pistă de biciclete, însă nu a vrut să spună exact ce lucrare se execută pe malul Dunării. Edilul a fost dat de gol chiar de directorul din cadrul instituţiei pe care o conduce şi care a mărturisit că în zonă s-au executat lucrări pentru amenajarea pistei de biciclete.

„Noi am considerat că este un lucru bun să facem o pistă de bicicletă în zonă. Aşa a fost în proiect şi nu înţeleg care este problema. De asta nu puteţi dumneavoastră să staţi la Craiova că facem noi pistă de biciclete pe malul Dunării”, a spus Gigi Pârvan, director în cadrul Primăriei oraşului Calafat, potrivit Adevărul.