Piton lung de un metru într-un parc plin cu copii din Cluj. Imagini terifiante VIDEO

Momente de panică pentru un bărbat din Cluj. În timp ce se plimba printr-un parc a dat peste un piton de aproape un metru. Bărbatul care a filmat șarpele și apoi a postat imaginile pe Facebook povestește că a sunat la 112 și a cerut autorităților să vină să-l ridice.

30 apr. 2022, 11:46
Piton lung de un metru într-un parc plin cu copii din Cluj. Imagini terifiante VIDEO

Clujeanul era împreună cu băieţelul său în momentul în care a observat în iarbă un piton lung de un metru.

Citeşte şi: Cod roşu de intervenţie la Buzău, accident cumplit după ce o maşină a intrat sub un TIR

„Vă rog să aveți grijă dacă ieșiți la plimbare în zona Făget. Un piton de aproximativ un metru se bucură de razele soarelui. Specia aceasta este foarte blândă și neveninoasă motiv pentru care mi-am permis să mă apropii puțin mai mult, dar alte persoane sunt sigur că s-ar speria groaznic.

Am sunat la 112 pentru să vină să-l ridice cineva, am așteptat în zonă 10 minute, am mai făcut un apel, am mai așteptat un sfert de oră, dar între timp am plecat. Nu puteam sta să păzesc șarpele la infinit. Nu știu dacă este singurul sau mai sunt și alții”, a declarat bărbatul, conform Știri de Cluj.

Piton lung de un metru într-un parc plin cu copii din Cluj. Cum recunoşti şerpii veninoşi

În România există o regulă de aur, care este valabilă în toată Europa. Șerpii neveninoși au pupilele ochilor rotunde, iar serpii veninosi au pupilele eliptice. Adică de forma unei elipse. Mai popular, ca și ochii de pisică. Singura excepție este boa de nisip – șarpe neveninos cu pupila eliptică, potrivit aventurainromania.ro.

Şarpele de apă (stânga) nu este inofensiv, în schimb vipera cu corn (dreapta) un şarpe veninos

Citeşte şi: Alertă nucleară, o centrală din Rusia a fost cuprinsă de flăcări VIDEO