Piţurcă accelerează reconstrucţia: Marius Niculae este prea lent

Selecţionerul a explicat motivele neconvocării golgheterului Ligii I pentru amicalul cu Belgia. De asemenea, el spune că va chema la naţională doar jucătorii care evoluează la echipa de club cel puţin două meciuri în luna premergătoare jocului echipei reprezentative.

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 11:33
Piţurcă accelerează reconstrucţia: Marius Niculae este prea lent

La mai puţin de 24 de ore de la anunţarea lotului pentru amicalul cu Belgia, Victor Piţurcă a oferit explicaţii privind neconvocarea unor fotbalişti precum Mutu, Tamaş sau golgheterul Ligii I, Marius Niculae.

„Am vrut să aduc jucători tineri, pe care să-i văd la acest nivel. Doresc să văd la lucru jucători noi, care probabil se vor regăsi în echipa care va începe meciul. Mi-am propus ca la naţională să vină doar cei care joacă cel puţin două meciuri în luna premergătoare jocului naţionalei. De-asta nu l-am chemat pe Mutu. Şi Raţ ar fi fost în această situaţie dacă nu juca în ultimul meci al Şahtiorului„, a explicat selecţionerul.

El are totuşi un regret, că nu l-a convocat şi pe Bănel Nicoliţă. „Dacă ştiam că joacă titular aseară, l-aş fi chemat şi pe Bănel. E bine că a şi marcat, e important pentru naţională. Din acest motiv i-am luat pe Chipciu, pe Varga”.

În ceea ce-l priveşte pe Marius Niculae, Piţurcă spune că strategia sa pentru partida cu Belgia se bazează mai mult pe viteză, iar Săgeată este un jucător de travaliu. „Nu l-am luat pe Marius Niculae pentru că aşa am făcut strategia, aveam nevoie de jucători de viteză, dar el e un atacant la care ţin şi pe care îl voi avea în vedere în viitor„.