Piţurcă şi Raţ au preferinţe similare. Vezi cum au votat românii pentru Balonul de Aur

Selecţionerul Victor Piţurcă şi căpitanul naţionalei, Răzvan Raţ, au votat acelaşi trio de antrenori pentru gala FIFA de la Zurich, iar privitor la Balonul de Aur între opţiunile celor cei doi a existat o singură deosebire.

RomaniaTV.net
08 ian. 2013, 11:04
Piţurcă şi Raţ au preferinţe similare. Vezi cum au votat românii pentru Balonul de Aur

Lionel Messi a primit pentru al patrulea an trofeul Balonului de Aur, record absolut în istoria fotbalului, dar previzibil ţinând seama de performanţele din 2012 ale superstarului Barcelonei. Alegerea sa a fost posibilă graţie votului celor 205 selecţioneri ai naţionalelor afiliate la FIFA şi ale căpitanilor de echipă.

Astfel, din partea României au votat Victor Piţurcă şi Răzvan Raţ. Preferinţele acestuia din urmă pentru Balonul de Aur au fost, în ordine, Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovici, Cristiano Ronaldo, în timp ce Piţurcă a optat pentru un podium cuprins din Messi, Falcao şi Cristiano Ronaldo.

Privitor la antrenorul anului, Raţ şi Piţurcă au avut opţiuni similare: Vicente Del Bosqque, Alex Ferguson şi Pep Guardiola.

Este interesant de ştiut şi cum au votat cei premiaţi, astfel că Messi i-a pus în ordine, pe lista Balonului de Aur, pe Andres Iniesta, Xavi şi Kun Aguero, iar ca antrenori i-a preferat pe Pep Guardiola, Vicente Del Bosque şi Jose Mourinho. În ceea ce-l priveşte pe Del Bosque, acesta i-a votat pe Iker Casillas, Xavi şi Iniesta şi, respectiv, pe Pep Guardiola, Roberto Di Matteo şi Cesare Prandelli.