Plăcerile vinovate ale preşedinţilor: Ceauşescu iubea vânătoarea şi petrecerile cu lăutari

Publicat: Marţi, 17 Aprilie 2012 01:13 // Actualizat: Marţi, 17 Aprilie 2012 09:43 // Sursa: România TV

Românul ştie să petreacă, iar şefii de stat nu fac excepţie. Nicolae Ceauşescu era un mare iubitor de muzică, dans şi petreceri cu lăutari. Dacă Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, următorii preşedinţi ai României după fostul dictator, au fost ceva mai rezervaţi, Traian Băsescu, este şi el un preşedinte-jucător, la propriu.

Partidele de vânătoare, jocurile de societate sau petrecerile cu lăutari îi făceau pe soţii Ceauşescu să se simtă bine. Nicolae şi Elena Ceauşescu petreceau mult timp împreună, deşi fiecare avea preferinţele lui în materie de distracţie.

Lui Nicolae Ceauşescu îi plăceau muzica populară şi romanţele. Cel mai mult îi plăcea să o asculte pe Romica Puceanu. Organiza adeseori petreceri unde lăutarii întreţineau atmosfera, iar artiştii care îl distrau pe dictator erau aleşi dintre cei mai buni. De multe ori se întâmpla ca Ceauşescu să le atragă atenţia că au greşit un vers.

"Ne punea de fiecare dată să cântăm Radu Mamii şi, culmea, ştia foarte bine versurile la toate melodiile. Trebuia să le cunoaştem foarte bine şi noi, pentru că ne taxa imediat, dacă făceam improvizaţie. Ne atrăgea atenţia cu degetul arătător", îşi aminteşte Stelian Apostol, unul dintre artiştii preferaţi ai fostului dictator.

Partidele de vânătoare erau o altă mare distracţie pentru Ceauşescu şi un prilej de petrecere. Alături de Elena, fostul dictator dansa şi savura fiecare moment. În lipsa ei însă, era mai rezervat.

"Dacă venea la vânătoare fără Elena, nu ieşea la dans. Dacă venea cu ea, se distra şi era vioi", mai spune Stelian Apostol.

Pe lângă deplasările în străinătate, cuplul Ceauşescu petrecea mult timp şi la reşedinţele din ţară. Vila Ştevia din Valea Azugii era locul în care cei doi se retrăgeau pentru odihnă şi jocuri de societate. În timp ce el prefera şahul şi tablele, Elenei Ceauşescu îi plăcea să joace cărţi cu apropiaţii.

Un alt mod de divertisment pentru cei doi soţi erau celebrele parade populare. Desfăşurările de forţe erau impresionante pentru ca exigenţele conducătorilor să fie satisfăcute pe deplin.

În zilele noastre, preşedintele Traian Băsescu este şi el un preşedinte jucător, la propriu. Actualul şef de stat nu se dă niciodată în lături de la dans

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dans lăutari petreceri Soţii Ceauşescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 apr 13:28
Răspunde | Votează email 0 email
Marian
Asa. Si...? Care este ideea articolului? Si lui Tiriac si altora le place vanatoarea, si politicienii de azi petrec cu manele, si imburghezitii actuali se retrag la "casuta de vacanta"... Care e problema? Scrieti articole de 2 bani doar ca sa mai umpleti spatiul...
17 apr 10:24
Răspunde | Votează email 0 email
pensionar
BASESCU PETRECE TINPUL IN ACADEMIA ROMANA IN BIBLOTECA.
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H