Plăcintă cu mere şi scorţişoară, reţetă pufoasă de toamnă. Ingredientul care face diferenţa

Plăcintă cu mere și scorțişoară. Plăcinta cu mere și scorțișoară este desertul perfect pentru cei care iubesc plăcinta clasică de mere îmbogățită cu aroma picantă a scorțișoarei și a migdalelor măcinate.

09 oct. 2022, 19:43
Plăcintă cu mere şi scorţişoară, reţetă pufoasă de toamnă. Ingredientul care face diferenţa

Plăcintă cu mere şi scorţişoară. Este desertul perfect pentru cei care iubesc prăjitura clasică cu mere îmbogățită cu gustul picant al pudrei de scorțișoară și al migdalelor măcinate. Este un desert care nu dezamăgește niciodată și este ideală atât în zilele de primăvară și vară, ca mic dejun sau gustare, cât și în zilele mai reci pentru a te răsfăța cu un mic deliciu care îți ridică moralul.

Cu toții ne amintim de plăcintele calde și pufoase, pe care ni le făcea bunica. Rețeta ei niciodată nu dădea greș, dar nici deserturile gustate prin concedii nu sunt de dat uitării

Cea mai pufoasă plăcintă cu brânză. Deliciul culinar ca la bunica acasă VIDEO

Un aluat moale umplut cu migdale întregi și feliate și mere feliate, aromate cu lămâie și scorțișoară este ceea ce face această prăjitură atât de specială!

Ingrediente (pentru o formă rotundă de tort de 24 cm)
– 300 grame făină

– 3 ouă

– 250 g zahăr

– 100 g ulei de arahide, de porumb sau de floarea-soarelui

– 3 mere

– 1 plic de drojdie

– 1 vârf de cuțit de sare

– coaja și sucul de la o lămâie

– 4/5 g scorțișoară pudră + după gust pentru decorare

– 50 g fileuri de migdale

migdale, după gust

– migdale pentru decorare

Vezi şi:

Plăcintă cu mere şi scorţişoară. Mod de preparare
Pentru a face cea mai bună plăcintă cu mere, mai întâi se taie merele în felii și se pun într-un castron cu coaja rasă de lămâie, sucul de la o lămâie, scorțișoara și se amestecă bine.

Într-un alt bol se combină ouăle și zahărul și se bat cu un mixer electric . Se adaugă uleiul, făina cernută și un praf de sare.

Se amestecă bine cu telul și se adaugă praful de copt. Se adaugă acum 3/4 din mere în amestec, migdalele întregi și feliate, se amestecă bine cu o spatulă.

Plăcinta cu vinete coapte, deliciul cu care îţi vei cuceri familia în weekend. Este ieftină şi apetisantă!

Se unge și se făinează o formă de copt de 24 cm și se transferă amestecul în ea. Se decorează după preferințe cu restul feliilor de mere, se presară zahăr brun și se adaugă migdale.

Se coace în cuptorul ventilat, preîncălzit la 180°, timp de 50 de minute.

Înainte de a stabili că e gata, faceți întotdeauna testul cu scobitoarea. După s-a copt, plăcinta cu mere și scorțișoară și migdale se lasă să se răcească și se servește alături de un ceai sau de înghețată.

Citeşte şi

Zile libere 2022. Mininvacanţe reduse de Crăciun şi Anul NOU. Festin de libere în ianuarie 2023