Plăcintă de berbecuț, rețeta de Paște a lui chef Florin Dumitrescu

Mai sunt două săptămâni până la Paște și gospodinele își fac deja planuri, se gândesc ce vor pune pe masa de Paște. Chef Florin Dumitrescu are o rețetă specială de plăcintă de berbecuț cu care sigur îi veți impresiona pe cei dragi.

01 apr. 2023, 20:14
Plăcintă de berbecuț, rețeta de Paște a lui chef Florin Dumitrescu

Carnea de miel este nelipsită de pe mesele românilor de Paște. În perioada de dinaintea acestei mari sărbători oamenii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru un kilogram de carne: între 45 şi 50 de lei pe kilogram.

Citește și: Paşte 2023. Cât costă carnea de miel în 2023? Preţurile de la fermieri vs Lidl, Kaufland, Carrefour, Profi, Cora

Plăcinta de berbecuț este unul dintre preparatele pe care Florin Dumitrescu le pregătește pentru Paște. Este o rețetă inspirată din cartea de bucate a regretatului Radu Anton Roman.

„Am reinterpretat reţeta sa, am adăugat ceva din stilul meu”, a mărturisit chef Florin Dumitrescu.

Citește și: Greşeala majoră pe care o fac românii când cumpără carnea de miel: când şi de ce devine toxică. Ce spun specialiştii şi la ce trebuie să aveţi grijă

 

Plăcintă de berbecuț, rețeta lui chef Florin Dumitrescu de Paște

Pentru aluat aveti nevoie de 350 gr făină, 150 gr unt, 100 ml apă şi 20 gr drojdie.

Pentru umplutură aveti nevoie de pulpă de berbecuț 600g, Nuci 80g, Mărar 2,leg, Migdale 80g, Ceapă 100g, Nucșoară 3g, Scorțișoară 3g, Sare, Piper, un ou, Roquefort 120g, Ulei de măsline 80ml, Busuioc proaspăt, spanac Baby spanac 50g.

Vezi cum se prepară plăcinta de berbecuț vezi in video de mai jos