Plăcintă de lămâie fără coacere, pentru fete leneşe. Modul uşor de preparare VIDEO

Dacă vreți un desert și dulce și picant dar nu aveți chef să coaceți și să stați prea mult în bucătărie, această rețetă de plăcintă de lămâie fără coacere e ideală.

20 aug. 2022, 11:06
Plăcintă de lămâie fără coacere, pentru fete leneşe. Modul uşor de preparare VIDEO

Reţetă plăcintă cu lămâie, o tartă cremoasă și delicioasă. Este suficient de simplă pentru a fi preparată super rapid și are un gust super impresionant. Cu adevărat cel mai bun tratament de vară pentru a întâmpina prietenii și familia sau doar pentru a face atunci când aveți poftă de ceva picant și proaspăt.

Sarea-n bucate! Câtă sare trebuie să consumăm pe zi. Greşeala pe care o fac foarte mulţi români
Această rețetă de plăcintă cu lămâie are o umplutură care seamănă foarte mult cu o prăjitură cu brânză fără coacere, dar în schimb este aromată cu tone de suc de lămâie cheie pentru acel gust picant și coajă de lămâie suplimentară pentru a lăsa cu adevărat aromele să strălucească, scrie Life Style of a Foodie. Este apoi decorată cu frișcă de casă. Aceasta va fi partea ta preferată pentru că poți fi foarte creativ cu ea.

Ingrediente pentru plăcintă de lămâie fără coacere
O crustă de tartă gata preparată (din biscuiți graham) Deoarece aceasta este o rețetă pentru fete leneșe, folosim crusta de biscuiți graham gata făcută. Dar,  simțiți-vă liberi să faceți o crustă de plăcintă de casă dacă doriți.

Umplutura: 230 g g cremă de brânză dulce

400 g lapte condensat dulce

120 ml suc de lămâie sau de lime

1 lingură de coajă de lime (ecologică), și aproximativ 2-3 lămâi eco

240 g de smântână groasă rece

Frișcă bătută pentru topping: 180 g de smântână rece

1,5 linguri de zahăr pudră

0,25 linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare

Iată cum puteți face această plăcintă cu lămâie fără coacere. Amestecați laptele condensat îndulcit, sucul de lămâie, coaja de lămâie și crema de brânză până când se omogenizează și se combină. Bateți frișca groasă până când se formează vârfuri tari, apoi încorporați-o în amestecul de lime și cremă de brânză. Se toarnă în crusta de biscuiți graham și se lasă să se întărească în frigider timp de 4 ore sau peste noapte.

Gătitul îți dă mari bătăi de cap? Iată câteva trucuri mici care te pot ajuta să faci față provocărilor din bucătărie
Se prepară toppingul de frișcă bătută. Bateți smântâna, zahărul pudră și extractul de vanilie până când se formează vârfuri tari. Se decorează plăcinta cu lămâie cu ea, se acoperă cu felii de lămâie tăiate foarte subțiri și se servește.

Sursa: retetesivedete.ro