Plafonarea preţurilor la lemnele de foc. Ministrul Mediului: Este nevoie de un asemenea demers

Ministrul Mediului a anunţat că ordonanţa care prevede plafonarea preţurilor la lemnele de foc a fost adoptată în şedinţa de guvern de miercuri.

05 oct. 2022, 18:18
Plafonarea preţurilor la lemnele de foc. Ministrul Mediului: Este nevoie de un asemenea demers

Plafonarea preţurilor la lemnele de foc. Sunt veşti bune pentru românii care se încălzesc la iarnă cu lemne. Preţul acestora a fost plafonat la 400 de lei pe metru cub.

Plafonarea preţurilor la lemnele de foc. Veşti bune pentru aceşti români

Citeşte şi Guvernul plafonează preţul la lemnele de foc. Nicolae Ciucă: O decizie aşteptată de milioane de români

Ministrul Mediului a declarat, miercuri, la finalul şedinţei de guvern, că măsura plafonării preţului la lemne a fost luată pentru a-i sprijini pe românii care folosesc această resursă ca să se încălzească la iarnă. Tanczos Barna a precizat că era necesar acest demers.

„Astăzi (miercuri – n.r.) am aprobat această ordonanţă de urgenţă prin care preţul la lemnul de foc, tocătură provenită din lemn, rumeguş şi restul de lemn se stabileşte la 400 lei pe metrul cub, cu TVA inclus, respectiv la brichete, se stabileşte un preţ maxim de 1.500 de lei pe tonă, cu TVA inclus, şi la peleţi maxim 2.000 lei pe tonă, cu TVA inclus.

Această măsură vine în sprijinul cetăţenilor afectaţi de creşterile de preţ de pe piaţa naţională. Aceste creşteri sunt generate de situaţia internaţională pe piaţa lemnului, iar creşteri similare se constată pe toate pieţele europene şi ne influenţează negativ şi războiul, pentru că am avut cantităţi uriaşe de lemn importate din Ucraina şi această incertitudine a afectat inclusiv piaţa naţională. Este nevoie de un asemenea demers în susţinerea cetăţenilor care pentru sezonul de iarnă folosesc lemnul ca resursă în gospodărie”, a declarat Tanczos Barna, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Citeşte şi Ordonanța privind plafonarea și compensarea prețurilor la energie și gaze le dă bătăi de cap politicienilor. PNL vrea vouchere în locul prețului plafonat