Guvernul plafonează preţul la lemnele de foc. Nicolae Ciucă: O decizie aşteptată de milioane de români

Veste așteptată de milioane de români! Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va plafona la 400 lei preţul pe metrul cub de lemne de foc.

05 oct. 2022, 12:24
Guvernul plafonează preţul la lemnele de foc. Nicolae Ciucă: O decizie aşteptată de milioane de români

Nicolae Ciucă: Guvernul plafonează preţul la lemnele de foc; o decizie aşteptată de milioane de români

„Astăzi Guvernul va adopta decizia de plafonare a preţurilor la lemnele de foc. Este o decizie aşteptată de peste trei milioane de oameni. De fapt, sunt trei milioane de gospodării care folosesc lemnul de foc”, a afirmat premierul, la începutul şedinţei Cabinetului.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, toţi românii trebuie să treacă cu bine iarna care vine.

„În acest sens, vom decide ca preţul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 lei pe metrul cub, la 1.500 lei pe tonă la brichetele de lemn şi la 2.000 lei la peleţi. Preţurile includ TVA. (…) Este o măsură pe care am discutat-o, o aprobăm astăzi în Guvern, astfel încât să avem un sistem de măsuri care să sprijine pe toţi românii să treacă cu bine iarna care vine”, a adăugat premierul.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a subliniat că este nevoie de această măsură de protecţie pentru cetăţeni, la fel ca în cazul energiei electrice şi gazelor naturale.

„Pe piaţa lemnului de foc, în urma evoluţiilor din piaţa internaţională, se văd, se resimt efectele creşterilor de preţ, motiv pentru care, la fel ca la energia electrică şi la fel ca la gazele naturale, este nevoie de o măsură de protecţie pentru cetăţeni. Ceea ce propunem astăzi este o plafonare a preţului la lemnul de foc şi derivatele din lemnul de foc, respectiv pentru două produse care se folosesc pentru încălzirea locuinţelor”, a explicat ministrul.

Citește și Mihai Tudose, atac dur la adresa ministrului Mediului: ”Eu nu i-am cerut demisia lui Tanczos Barna. E cazul să fie dat afară!”

Citește și Marius Budăi, despre greutăţile întâmpinate la majorarea pensiilor: „Nişte trădători de ţară au condamnat seniorii noştri, prin negocierea PNRR”