Plan roşu de intervenţie după coliziunea dintre un tren şi un TIR. Accident grav şi la Cluj

Un TIR a fost lovit de tren la o trecere la nivel cu calea ferată. Din primele cercetări, singurul rănit este mecanicul locomotivei, spun reprezentanții ISU. Un alt accident foarte grav a avut loc pe drumul dintre Oradea şi cluj-Napoca.

13 feb. 2024, 15:11

Accident grav între un tren şi un TIR, a fost activat planul roşu. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt au anunţat că pompierii au fost sesizaţi că în localitatea Bălteni un tren InterRegio a lovit un camion care transporta deşeuri menajere.

Pompierii au precizat că persoana rănită este mecanicul de locomotivă, iar şoferul camionul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

“În tren se aflau 50 de persoane. Mecanicul de locomotivă, cu dureri lombare şi o femeie, cu atac de panică, sunt asistaţi medical la locul evenimentului”, au precizat reprezentanţii ISU Olt.

UPDATE Monica Macovei şi-a recunoscut vina pentru accidentul în care a lăsat un motociclist invalid: „A mers pe recunoaştere, fără regrete. Nu a fost niciun regret până în prezent”
Reprezentanţii Companiei Naţională de Căi Ferate CFR SA au anunţat că accidentul s-a produs după ce un conducător auto nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată, situată la ieşirea din staţia Bălteni Olt.

“Din primele informaţii transmise de personalul feroviar ajuns la faţa locului, mecanicul automotorului a fost rănit în urma impactului dintre automotor şi remorcă, iar garnitura a fost avariată, aceasta urmând a fi retrasă în staţia Bălteni Olt, după finalizarea cercetărilor desfăşurate de către organele abilitate. Trenul R 9266 (Craiova – Piteşti) va fi retras din circulaţie, iar călătorii vor fi preluaţi de următorul tren care circulă pe acelaşi traseu.

Intervalul Bălteni – Potcoava (linie simplă) va fi redeschis după finalizarea cercetărilor organelor abilitate şi retragerea automotorului avariat din linie curentă”, au transmis reprezentanţii CFR SA.

 

Alt accident mortal pe DN1, după un impact între un TIR și o autoutilitară a Poștei Române


După impactul fatal din Tinăud, un alt accident mortal s-a petrecut marți, în prima parte a zilei, pe DN1 Cluj-Oradea. Au fost implicate un TIR și o autoutilitară, imaginile de la fața locului arătând că este vorba despre o dubiță a Poștei Române. În urma accidentului, un bărbat de 49 de ani, din autoutilitară, a murit.

Teribilul eveniment s-a petrecut pe raza localității Dumbrava din județul Cluj.  „În autoutilitară se află încarcerat un bărbat, inconștient. Echipajele lucrează pentru descarcerare. Alte două persoane, conștiente și cooperante primesc îngrijiri medicale. La fața locului au fost alocate două autospeciale cu modul de descarcerare și 2 ambulanțe SMURD”, a transmis inițial Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj. Ulterior, acesta a precizat că bărbatul încarcerat „prezintă leziuni incompatibile cu viața”.

VIDEO Accident fatal pe o plajă din Mexic. Un bărbat a decedat după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste el
IPJ Cluj a transmis ulterior cum s-a petrecut impactul, acesta fiind provocat de un șofer de 38 de ani din Brăila, care circula cu TIR-ul pe direcția Bihor – Cluj.

„La data de 13 februarie a.c., în jurul orei 08.50, polițiștii au fost sesizați despre un accident rutier înregistrat pe DN1 – E60, localitatea Dumbrava, între o autoutilitară și un ansamblu de vehicule (cap tractor + semiremorcă). Din primele verificări efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că șoferul ansamblului de vehicule, un bărbat, de 38 de ani, din județul Brăila, care circula pe direcția Bihor-Cluj, în condiții de carosabil umed, ar fi pătruns pe sensul opus de mers, acroșând cu semiremorca autoutilitara condusă de bărbatul de 49 de ani din municipiul Cluj-Napoca. Din nefericire, în urma evenimentului, a rezultat decesul bărbatului de 49 de ani și rănirea pasagerului din autoutilitară, un bărbat de 52 de ani. Conducătorul autotrenului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, se arată în comunicatul polițiștilor clujeni.