Plan roşu de intervenţie. Un autocar cu 70 de pasageri, implicat într-un grav accident la Brăila

Autocar cu peste 70 de pasageri implicat într-un accident între localităţile Însurăţei şi Bărăganu. 20 de persoane au fost rănite, un copil fiind printre cele în stare gravă. Plecaseră din Chişinău şi se îndreptau spre Litoral.

26 aug. 2023, 07:55

UPDATE accident Brăila. Centrul Infotrafic transmite că circulaţia rutieră a fost reluată pe ambele sensuri de mers ale DN 21, în zona localităţii Însurăţei, judeţul Brăila, unde noaptea trecută a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autocar cu 73 de persoane şi o remorcă de TIR staţionată.

Evenimentul s-a soldat în final cu 22 victime, cu multiple leziuni, ce au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale necesare.

Valorile de trafic sunt uşor ridicate în zonă, menţionează sursa citată.

Planul roşu de intervenţie a fost activat sâmbătă în judeţul Brăila, după ce un autocar cu peste 70 de pasageri a fost implicat într-un accident între localităţile Însurăţei şi Bărăganu, 20 de persoane fiind rănite.

Autorităţile din judeţul Brăila au activat planul roşu de intervenţie după ce un autocar înmatriculat in Cluj, cu 72 de pasageri din Republica Moldova, a fost implicat într un  accident rutier între Însurăţei şi Bărăganu.

VIDEO: Accidentul din 2 Mai, înregistrat cu camera video descoperită în borseta puștiului decedat: „E jumătate de om!”. Reacția familiei victimei
Potrivit ISU Brăila, accidentul a avut loc imediat după miezul nopţii. La ora 00.40 a fost  activat  Planul rosu de intervenţie, la fata locului fiind mobilizate mai multe ambulanţe din Brăila, Galaţi si Ialomiţa, dar şi două autovehicule transport victime multiple din Ialomiţa şi Galaţi.

20 de persoane au fost rănite, 18 fiind transportate la UPU Brăila şi două  la UPU Slobozia, jud. Ialomita. Nu sunt victime care să necesite internarea la terapie intensivă.  Celelalte persoane vor fi transportate la Căminul Cultural din Bărăganu, de unde vor fi preluate de un alt autocar. Drumul este blocat în totalitate.

O cisternă care transportă etanol s-a răsturnat după ce s-a ciocnit cu un autoturism, pe DN 7, în Argeş

O cisternă care transportă etanol s-a răsturnat după ce s-a ciocnit cu un autoturism, sâmbătă dimineaţă, pe DN 7, în zona localităţii Zamfireşti, judeţul Argeş. Pompierii au transmis că sunt scurgeri din cisternă. Circulaţia rutieră este blocată complet, valorile de trafic fiind ridicate.

Acolo intervin pompierii de la Detaşamentul Piteşti cu o autospecială de stingere,  o autospecială de descarcerare,  o autospecială CBRN şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că nu s-au înregistrat victime.

Circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, iar valorile de trafic sunt ridicate. Se estimează reluarea circulaţiei în 60 de minute.

Accident şi în Tulcea: Maşină arsă complet după ce a luat foc pe DN22A, în localitatea Nalbant

Un autoturism a fost distrus complet după ce a luat foc pe DN22A, în localitatea Nalbant, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Persoanele aflate în autoturism au ieşit până la sosirea forţelor de intervenţie. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Focul se manifesta generalizat, cu degajări mari de fum. Incendiul a fost lichidat în aproximativ 30 de minute, precizează ISU.

Cod rutier 2023. Titi Aur, anunţ sumbru: „Până diseară vor muri între 5 și 10 oameni. Poate chiar 10, dacă este o zi nefastă
În urma producerii evenimentului, autoturismul a fost distrus în totalitate. Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit.

Argeş: Şofer rănit după ce a lovit o remorcă şi bucăţi de fier beton au pătruns prin parbriz

Şoferul unui autoturism a fost rănit, vineri, după ce a lovit remorca unui tractor şi bucăţi de fier beton au pătruns prin parbriz.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, evenimentul rutier s-a produs în localitatea Cetăţeni.

La faţa locului au intervenit pompierii de la Detaşamentul Câmpulung, cu o autospecială pentru stingerea incendiilor şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat.

„Paramedicii SMURD au preluat o victimă de sex masculin cu vârsta de 24 de ani, care a suferit leziuni în zona feţei. Ulterior, pacientul a fost transportat la spital”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş

Accident şi în Neamţ: O şoferiţă a accidentat o tânără pe trecerea de pietoni şi apoi a fugit

O şoferiţă a accidentat, vineri, o tânără pe o trecere de pietoni din municipiul Piatra-Neamţ şi apoi a fugit de la faţa locului, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ.

„Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că un autoturism ar fi acroşat o tânără în vârstă de 27 ani, din Bodeşti, ce se afla angajată în traversarea străzii pe marcaj pietonal, ulterior acesta părăsind locul accidentului. Conducătorul auto, o femeie în vârstă de 45 ani, din Piatra-Neamţ, a fost identificată şi depistată de poliţişti”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Şoferiţa a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Două accidente rutiere care au avut loc, vineri, în Timişoara, în interval de o oră, s-au soldat cu două victime transportate la spital şi cu două dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.

Darius, fotbalistul de 19 ani care a murit în accidentul de la Ploiești, a fost condus pe ultimul drum. Membrii comunității sportive i-au adus un ultim omagiu
Biroul de presă al Poliţiei Timiş a informat că în primul accident a fost implicată o motociclistă în vârstă de 26 de ani care ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie în vârstă de 43 de ani. În urma impactului a rezultat o victimă, respectiv motociclista, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

La scurt timp, un bărbat de 53 de ani a condus un autoturism, iar la o intersecţie ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani. În urma impactului a rezultat o victimă, respectiv bărbatul de 39 de ani care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În ambele cazuri s-a întocmit câte un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.