Planeta acțiunii MARTE intră într-un nou CICLU de DOI ANI! Din 18 noiembrie 2023 începe „Călătoria eroului”. Ce blocaje depășim?

Dacă ne simțim blocați, lipsiți de inspirație sau letargici, aceasta se poate datora unei expresii nesănătoase a arhetipului Marte.

17 nov. 2023, 13:34
Planeta acțiunii MARTE intră într-un nou CICLU de DOI ANI! Din 18 noiembrie 2023 începe „Călătoria eroului”. Ce blocaje depășim?

Sâmbătă, 18 noiembrie 2023, Soarele face conjuncție cu Marte și intrăm într-un nou ciclu de doi ani al lui Marte. Acest tranzit este foarte important deoarece inițiază o nouă „Călătorie a eroului”. Soarele reprezintă identitatea noastră, iar Marte este modul în care acționăm, astfel că atunci când Soarele și Marte se întâlnesc pe cer, apăsăm butonul de resetare. Acesta este un apel cosmic de a evalua din nou obiectivele noastre, de a redefini dorințele noastre și de a alinia acțiunile noastre cu sinele nostru autentic.

Marte – Impulsul de a acționa
Spre deosebire de Mercur și Venus, care nu parcurg niciodată un cerc complet în jurul Soarelui – așa cum se vede de pe Pământ – Marte este prima planetă care face o orbită completă în jurul Soarelui. Cu Mercur și Venus nu putem avea aspect de cuadratură, trigon, opoziții cu Soarele. Cu Marte, putem.

Așadar, Marte este prima planetă care provoacă dimensiunea destinată a personalității noastre – Soarele – și are o voință proprie. Marte este liberul nostru arbitru – cum reușim să schimbăm destinul nostru și să avem un cuvânt de spus în dezvoltarea noastră.

Horoscop Mariana Cojocaru. Zodia care are de plătit o datorie karmică. Vești proaste pentru o parte dintre nativi
Avem prima întoarcere a lui Marte la vârsta de 2 ani.
Aceasta este vârsta interminabilului „nu”. La 2 ani, copilul află că are o voință și vrea să o exercite. Faza „nu” este foarte importantă în dezvoltarea noastră psihologică. Acesta este momentul în care învățăm că avem limite și că putem schimba împrejurările noastre.

Fără un Marte dezvoltat corespunzător, simțim că nu avem cuvânt de spus în crearea propriei noastre vieți, fiind prinși într-o fază perpetuă de copil, depinzând de alții pentru supraviețuire.

Arhetipul asociat planetei Marte este războinicul. Într-adevăr, Marte este tradiționalul zeu al războiului. Ceea ce este interesant este că Marte nu era doar zeul războiului, ci și șeful armatei. Nu lupta în numele distrugerii, ci pentru a proteja interesele regelui (Soarele).

La fel, acțiunile pe care le întreprindem sunt în cel mai bun interes al Soarelui nostru interior sau al Sineului nostru superior.
Când Marte este sănătos, acțiunile noastre urmează pur și simplu scopul nostru – și creștem și evoluăm. Când nu știm cine suntem și care este scopul nostru spiritual, acțiunile noastre sunt dezordonate și, ca rezultat, putem deveni disperați sau agresivi.

Citește și: Leonidele aduc DRAGOSTE, BANI și SURPRIZE în viața acestor nativi! 3 zodii care sunt mângâiate de ploaia de meteoriți

Dacă ne simțim blocați, lipsiți de inspirație sau letargici, aceasta se poate datora unei expresii nesănătoase a arhetipului Marte. De cele mai multe ori, asociem Marte cu furia și agresiunea, dar depresia, în multe cazuri, are la bază lipsa exprimării lui Marte.

Când acțiunile noastre nu sunt aliniate cu adevăratul nostru scop (Soarele), când focul nostru interior nu este aprins, ne găsim într-o stare de stagnare și greutate emoțională.

Marte este impulsul de a acționa și de a urmări dorințele noastre și pasiunile (Venus). Când acest instinct natural este inhibat, când nu există o ieșire pentru energia dinamică a lui Marte, ne dezlipim de noi înșine și uităm cine suntem.

Nu ajută faptul că, în societatea noastră, energia Marte nu este întotdeauna valorizată.
Pusul dorințelor noastre este considerat egoist. A-ți exprima punctul de vedere într-o conversație este considerat generator de conflicte. Cu toate acestea, egoismul, furia sau agresiunea sunt de obicei simptome ale unei energii Marte nealiniate.

Marte, în cea mai pură expresie a sa, doar ‘știe’ ce să facă. Este profund conectat la intuiția sa și ia acțiuni care servesc cel mai bine interesul Sineleui nostru autentic.

Te simți angajat și motivat? Urmezi ceea ce îți dorești? Reușești să îndeplinești lucruri? Sau îți lipsește energia și motivația, amâni și te ocupi cu lucruri care nu sunt productive și nu te îndreaptă spre obiectivele tale?

Soarele în conjuncție cu Marte – Un nou ciclu Marte
Dacă este cazul din urmă, există vești bune. Acest tipar se poate schimba pe 18 noiembrie. Când începem un nou ciclu Marte, avem o oportunitate cerească unică de a apăsa butonul de ‘resetare’. Conjuncția Soare-Marte este șansa noastră de a reconfigura impulsurile noastre, de a alinia acțiunile noastre cu dorințele noastre autentice și de a ne elibera de lanțurile inerției care ne țin înapoi. Mulți dintre noi cred că schimbarea este grea. Am făcut mereu lucrurile ‘în acest fel’. A face lucrurile diferit pare străin.

Dar adevărul este că schimbarea nu trebuie să fie grea.
Tipul de schimbare asociat lui Marte nu este greu, pentru că este înrădăcinat în dorințele și pasiunile noastre (Venus). Dar necesită o calitate cheie: curaj. Cu Marte, de fapt nu știm ce se va întâmpla dacă acționăm. Am putea eșua. Am putea fi criticați. Dar rezultatul nu este esențial. Este actul real de a sta în adevărul nostru care va face tot efortul greu pentru noi.

Ce valori apreciezi? Ce te face fericit? Care este următorul pas natural pentru a alinia acțiunile tale cu dorințele tale autentice și a intra în viața pe care o dorești cu adevărat?

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.