Plângere penală după transplantul de rinichi al actorului Alexandru Arşinel

Emanuel Ungureanu, preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate, a depus vineri o plângere împotriva Institutului de Transplant Renal din Cluj, motivând că instituţia l-ar fi favorizat pe actorul Alexandru Arşinel, care a avut nevoie de un rinichi nou şi l-a primit după doar trei zile de la înscrierea pe lista priorităţilor.

RomaniaTV.net
27 sept. 2013, 08:13
Plângere penală după transplantul de rinichi al actorului Alexandru Arşinel

Emanuel Ungureanu a declarat că plângerea penală este împotriva Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal şi împotriva Agenţiei Naţionale de Transplant pentru abuz în serviciu.

Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi-a motivat acţiunea spunând că nu este pentru prima oară când unii bolnavi se bucură de tratament preferenţial şi când organele nu ajung la cei ce au nevoie mai mare de transplant.

CITEŞTE ŞI: Alexandru Arşinel a fost operat PE DATORIE. Cum comentează artistul situaţia VIDEO

Transplantul de rinichi de care a beneficiat Alexandru Arşinel a dat naştere mai multor polemici, mai multe voci acuzându-i pe marele actor şi pe medici de nereguli în acest caz. Cel mai dur atac a venit din partea actorului Mihai Bendeac, care a scris un text dur adresat lui Arşinel, în care îl acuză că „a furat” dreptul altcuiva la viaţă primind un rinichi pe care „nu-l merita.

„Să-i fie ruşine, atacă un om aflat la pământ”, a fost răspunsul pe care Alexandru Arşinel i l-a dat mai tânărului său coleg de breaslă, de pe patul de spital.