Plângere penală împotriva lui Florin Talpan la Parchetul Militar. Acuzaţii grave: „Se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani!”

Steaua 1947, asociaţia constituită din suporteri ai liderului Ligii 1, FCSB, a depus o plângere penală împotriva lui Florin Talpan, juristul CSA Steaua.

09 nov. 2020, 20:17
Plângere penală împotriva lui Florin Talpan la Parchetul Militar. Acuzaţii grave: „Se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani!”

Suporterii lui FCSB îl acuză pe Florin Talpan de uzurparea funcției, după ce juristul clubului care evoluează în al treilea eșalon a cerut forurilor care conduc fotbalul românesc, FRF și LPF, ca gruparea lui Gigi Becali să fie dezafiliată, iar CSA Steaua să îi ia locul în Liga 1.

Potrivit Asociaşiei Steaua 1947, Florin Talpan nu avea dreptul să facă o astfel de solicitare, din moment ce nu este comandantul CSA Steaua, persoana care ar trebui să reprezinte în mod legal clubul.

Lovitură devastatoare pentru Gigi Becali. FCSB riscă să fie dezafiliată de FRF

„În aplicarea articolului 40 din Regulamentul de ordine interioară al armatei, vă rugăm să constatați și faptul că nu rezultă de nicăieri faptul că acest comandant al UM 02301, prin ordin de zi pe unitate, ar fi transmis prin delegare de competențe o parte din atribuțiile și responsabilitățile sale unor persoane subordonate, în speță față de sus numitul Talpan Florin Costel.

Potrivit art. 300 Cod Penal, „Fapta funcționarului public care, în timpul serviciului, îndeplinește un act ce nu intră în atribuțiile sale, dacă prin aceasta s-a produs una dintre urmările prevăzute în art. 297, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”.

Potrivit art. 297, alin. 1 Cod Penal, „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”, se arată în plângerea înaintată de Asociaţia Steaua 1947.

Un nou scandal în fotbal: Florin Talpan dă în judecată LPF. „Veţi plăti! Nu veţi scăpa!”

Asociația Steaua 1947 a mai reclamat faptul că „Florin Talpan a folosit o ștampilă personală de la colegiul juriștilor pe un document oficial al unei Unități Militare de unde nu poate pleca niciun document fără ștampila unității și semnătura comandantului”.