Plângere penală îndreptată împotriva managerului unui spital din Capitală. Acesta ar fi periclitat siguranţa medicilor şi pacienţilor

Un angajat al unuia dintre spitalele de urgenţă din Bucureşti a făcut plângere penală împotriva managerului unităţii, care ar fi refuzat luarea măsurilor și asigurarea protecției și siguranței personalului medical şi pacienţilor.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 11:50
Plângere penală îndreptată împotriva managerului unui spital din Capitală. Acesta ar fi periclitat siguranţa medicilor şi pacienţilor

În comunicatul remis de Parchet, se arată faptul că directorul spitalului a pus în pericol siguranţa angajaţilor şi a pacienţilor, prin aceea că nu a pus la dispoziţia personalului medical suficiente echipamente de protecţie.

„În data de 02.04.2020, a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București plângerea formulată de un angajat al unuia dintre spitalele de urgență din capitală, împotriva directorului medical al respectivei unități spitalicești, având ca obiect posibila săvârșire a infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal, întrucât acesta ar fi refuzat luarea măsurilor și asigurarea protecției și siguranței pacienților și a cadrelor medicale, fiind puse la dispoziția angajaților un număr insuficient de măști chirurgicale simple, angajații primind câte o mască chirurgicală simplă pentru o tură de 12 ore.

Dosarul penal a fost înregistrat sub nr. 3636/P/2020 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București.

În cauză cercetările urmează a fi efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Secției 13 Poliție București, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București”, se arată în comunicat.