Planta care te ajută să dormi mai bine. Iată ce alte benficii uimitoare mai are

O plantă-minune te poate ajuta să dormi mai bine. O puteți ține chiar în dormitor pentru a vă bucura și de parfumul ei plăcut.

19 sept. 2023, 12:22
Planta care te ajută să dormi mai bine. Iată ce alte benficii uimitoare mai are

Planta care te ajută să dormi mai bine. E o plantă frumoasă, cu un parfum plăcut, pe care mulți oameni o folosesc deseori strict pentru decor. Planta are o serie de proprietăți uimitoare, mai ales aceea de a îmbunătăți considerabil calitatea somnului.

Planta care te ajută să dormi mai bine. Lavanda, căci despre ea vorbim, e originară din regiunile mediteraneene, și e cunoscută pentru mirosul ei plăcut și pentru că induce un somn mai odihnitor. Efectul benefic se datorează unor compuși chimici din lavandă, cum ar fi linaloolul și linalil acetatul, care au proprietăți sedative și anxiolitice naturale.

Citește și Satul din Italia care oferă cazare gratuită și petreceri. O persoană s-a bucurat deja de oferta programului

Planta care te ajută să dormi mai bine

Mai mult decât atât, lavanda poate să reducă nivelul de stres și anxietate. Dacă inhalați uleiuri esențiale de lavandă vă poate da o stare de relaxare și de liniște și vă pregătește pentru somn. Lavanda poate să contribuie și la reducerea tensiunii arteriale.

Potrivit studiilor, folosirea lavandei înainte de culcare vă poate îmbunătăți calitatea somnului. Crește durata somnului profund și se reduc trezirile în miez de noapte.

Sunt mai multe trucuri cu lavandă care vă pot ajuta să dormiți mai bine:

  • Puteți să puneți uleiuri esențiale cu aromă de lavandă într-un difuzor pe care să-l porniți înainte de culcare.
  • Puneți flori uscate de lavandă într-un săculeț sub pernă. Veți simți acel miros pe tot parcursul nopții și vă va da o stare de bine.
  • E util să puneți și câteva picături de ulei esențial de lavandă în apa de baie, care vă ajută mușchii să se relaxeze și să pregătește pentru somn.
  • Cumpărați spray de pernă cu lavandă. Îl puteți pulveriza pe pernă înainte să vă culcați sau pe lenjeria de pat.

Citește și Kiwano sau „castravetele țepos” se vinde și în România. Cât costă leguma cu gust de kiwi și banană, plină de vitamine și minerale

Așa cum spuneam, lavanda are o mulțime de beneficii, dar e important să fiți și precauți. Dacă sunteți alergici la această plantă, e de preferat să evitați contactul cu ea. Înainte de a utiliza uleiuri esențiale de lavandă, consultați un specialist, mai ales dacă sunteți însărcinate sau alăptați.