Satul din Italia care oferă cazare gratuită și petreceri. O persoană s-a bucurat deja de oferta programului

Satul din Italia care oferă cazare gratuită și petreceri. Ollolai este situat departe de coastele populare și adesea extra aglomerate. Aici, timpul parcă s-a oprit în loc, iar moștenirea culturală a țării s-a păstrat aroape intacte. Chiar dacă este un loc apreciat, populația satului din Sardinia este în scădere.

18 sept. 2023, 22:06
Satul din Italia care oferă cazare gratuită și petreceri. O persoană s-a bucurat deja de oferta programului
Satul din Italia care oferă cazare gratuită și petreceri

Satul din Italia care oferă cazare gratuită și petreceri. Încă din anul 2022 s-a înregistrat o scădere în Sardinia, iar țara a implementat diferite metode pentru a atrage vizitatori, pe termen lung sau scurt.

Citește și: Povestea de viață care a șocat internetul! O îngrijitoare nemulțumită de salariul din Italia a ajuns patroană în Maldive! „Mi-am făcut un salariu de bază de 800 de dolari, apoi comisioane”

Satul din Italia care oferă cazare gratuită și petreceri

Prin programul ‘Munca de la Ollolai’, oficialii își doresc să transforme locația într-un hub digital nomad, în care au fost făcute investiții de 20.000 de euro. Pe scurt, satul oferă cazare gratuită pentru lucrătorii de la distanță pe maximum trei luni, atât cât este permisă șederea vizitatorilor non-europeni.

Nomazii digitali care vor să stea gratis în satul din Sardinia pot aplica online până la finalul lunii decembrie, scrie Euronews.com. Autoritățile locale asigură chiria, utilitățile, facturile și taxele de servicii pentru nomazi. Totuși, transportul trebuie asigurat din buzunarul propriu.

Programul a avut deja parte de o persoană care s-a bucurat de ofertă și de toate frumusețile satului din Italia. Este vorba de Clarese Partis, un designer software. Femeia are 39 de ani și este din Los Angeles.

 Care este pensia pentru limită de vârstă în Italia

Pensia pentru limita de vârstă în Italia și posibilitatea de pensionare anticipată. Legea le permite cetățenilor care au cel puțin 20 de ani de contribuții să se retragă la vârsta de 67 de ani. Cu toate astea, există și excepții, în anumite cazuri, legea oferă posibilitatea de a ieși la pensie anticipat, cu criterii mai puțin stricte, potrivit IPSOA.

Sistemul italian oferă diferite forme de pensionare, multe dintre acestea prevăzând o vârstă mai mică decât cea obișnuită pentru limită de vârstă. Pentru femeile angajate în sectorul privat este prevăzută o vârstă de numai 56 de ani, în cazul în care este recunoscută o invadilitate de cel puțin 80%.

Pensionarea pentru limită de vârstă se poate obține cu utmătoarele cerințe:

  • minim 67 de ani;
  • minim 20 de ani de contribuții, 15 ani pentru beneficiarii de derogări Amato (D.Lgs. n. 503/1992);
  • suma minimă a pensiei trebuie să fie de cel puțin 1,5 ori asigurarea socială, pentru lucrătorii fără contribuție la data de 31 decembrie 1995;
  • nu există perioade de așteptare: pensionarea intră în vigoare în prima zi a lunii următoare îndeplinirii cerințelor. (Citește AICI mai multe detalii)