Planta minune care ajută la detoxifierea ficatului! Este izvor de vitamina C, minerale și proteine

În ultima perioadă, s-a tot vorbit despre detoxifiere și metodele care ne pot ajuta să scăpăm de toate toxinele din corp. Însă, foarte puține persoane știu că există o plantă pe care cu toții o avem în bucătărie și care poate să facă minuni în acest sens.

14 feb. 2024, 19:49
Planta minune care ajută la detoxifierea ficatului! Este izvor de vitamina C, minerale și proteine
Planta minune care ajută la detoxifierea ficatului!

Planta minune care ajută la detoxifierea ficatului! Aceasta este plină de vitamina C, minerale, dar și proteine și este aur curat pentru sănătate.

Citește și Florentina Opriș a dezvăluit secretul siluetei. Cum se menține vedeta la 54 de ani: „Sunt ardeleancă, îmi place să mănânc slănină”

Planta minune care ajută la detoxifierea ficatului!

Este vorba despre pătrunjel, o plantă care are numeroase beneficii pentru sănătate. Specialiștii spun că acesta trebuie inclus în mesele noastre zilnice deoarece ajută foarte mult la eliminarea toxinelor din corp.

Florentina Opriș, prezentatoarea emisiunii „Sport, dietă și-o vedetă” a dezvăluit care sunt minunile pe care este capabil pătrunjelul să le facă, dacă este consumat în mod frecvent.

„Salata de pătrunjel ar trebui să o ai în fiecare zi la masă, știi de ce? Pentru că este o bogăție de vitamine și minerale. În special, poate nu știai, pătrunjel poate conține și proteine, mai multă vitamina C decât lămâia și portocala și, împreună cu nuca și cu morcov, cum am eu aici, face ca masa să fie foarte echilibrată, din punct de vedere nutrițional și, cel mai important lucru e că are puține calorii. Încă ceva, ajută și la detoxifierea ficatului ”, a dezvăluit Florentina Opriș, pe pagina sa de Facebook.

Mihaela Bilic: „Singura condiție este să consumăm pătrunjel din belșug, cu snopul, sub formă de salată”

„Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie. Vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine și cea mai puternică substanță antioxidantă din natură. Blochează “ruginirea”, adică îmbătrânirea și îmbolnăvirea, ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi și procesele oxidative, întărește sistemul imun.

Când vine vorba de surse naturale de vitamina C, primul nostru gând este la citrice în general și la lămâi în special. Adevărul este că legumele sunt mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele, iar campionul este nimeni altul decât banalul pătrunjel.

Cu un conținut de aproape 200mg vitamina C/100g, pătrunjelul depășește toate celelalte fructe și legume: ardei gras roșu 160mg, suc de lămâie 128mg, ardei gras verde 120mg, kiwi 92mg, căpșuni 67mg, suc de portocale 54mg.

Singura condiție este să consumăm pătrunjel din belșug, cu snopul, sub formă de salată (după exemplul salatei libaneze), nu doar câteva frunze, ca decor în ciorbă sau tocăniță. Unde mai pui că pe lângă vitamina C, pătrunjelul este bogat în fibre, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier și calciu- adică elemente vitale pentru sănătate.

Pătrunjelul este accesibil ca preț și poate fi găsit în orice moment al anului. Nu e de mirare că în Franța salata de pătrunjel (tabouleh) este prezentă constant în meniul spitalelor, nu există un preparat mai simplu și mai mai eficient pentru perioada de convalescentă după boli sau intervenții chirurgicale.

Așa că de mâine umpleți coșul cu pătrunjel- e antianemic, antioxidant, îmbunătățește digestia, ameliorează circulația (are vitamina K anticoagulantă) și, nu în ultimul rând, asigură respirație proaspătă. Clorofila din pătrunjel neutralizează mirosurile neplăcute din gură, inclusiv pe cel de usturoi!”, a transmis medicul nutriționist pe rețelele de socializare.

Citește și Alimentul de sezon care nu lipsește din dieta Florentinei Opriș. Este bombă de imunitate pentru sănătate