Planta-minune care ajută la pierderea kilogramelor în plus prin suprimarea senzaţiei de foame. În plus, calmează durerile articulare şi musculare

Una dintre plantele cu beneficii de necontestat în procesele de slăbire este gheara diavolului. Totodată, această plantă şi-a dovedit eficienţa în calmarea inflamaţiilor și a durerilor musculare și articulare, dar și în alte probleme de funcționalitate articulară degenerativă.

02 feb. 2022, 08:55
Planta-minune care ajută la pierderea kilogramelor în plus prin suprimarea senzaţiei de foame. În plus, calmează durerile articulare şi musculare

Planta-minune care ajută la pierderea kilogramelor acţionează prin interacțiunea cu grelina, hormonul foamei. Acest hormon este secretat în stomac, crescând pofta de mâncare.

Planta-minune care ajută la pierderea kilogramelor în plus prin inhibarea senzaţiei de foame

Într-un studiu efectuat pe șoareci, animalele care au primit pulbere de rădăcină de gheara diavolului au consumat o cantitate mult mai mică de alimente în următoarele patru ore decât cele tratate cu placebo.

Totuşi, efectele de inhibare a senzaţiei de foame nu au fost încă studiate la om. Prin urmare, nu există încă dovezi indiscutabile despre utilizarea acestui supliment în scopul pierderii în greutate.

Gheara diavolului reduce semnificativ durerile articulare, musculare, de spate, de cap, de dinţi

De-a lungul timpului, această plantă şi-a dovedit eficienţa în combaterea mai multor tipuri de dureri. Datorită conţinutului bogat în fitosteroli și harpagozidă ce au efecte antiinflamatorii, planta tratează eficient artrita și afecțiunile cauzate de reumatism. Totodată, reduce durerile articulare, rărește crizele reumatice și îmbunătățește mobilitatea.

De asemenea, datorită proprietăţilor antioxidante, planta poate încetini procesul de degradare a articulațiilor.

Totodată, administrarea acestei plante reduce simptomele asociate febrei, precum durerile musculare, stare de amețeală, durere de cap.

Citeste si Planta banală care previne peste 300 de boli! Protejează ficatul și inima și ajută oraganismul să se recupereze după efort!

Tot datorită harpagozidei din compoziţia sa, planta poate fi folosită pentru ameliorarea durerilor de spate din spondiloză şi sciatică și reducerea inflamatiilor de la nivelul coloanei vertebrale. Într-un studiu care a analizat harpagozida, s-a constatat că această substanţă activă pare să aibă eficienţă similară unui medicament antiinflamator nesteroidian. După şase săptămâni, durerile de spate ale participanților la studiu cărora le-a fost administrată harpagozidă au fost reduse în medie cu 23%, în timp ce ale celor care au luat medicamentul, cu 26%.

Având efecte analgezice, reduce semnificativ durerile de cap şi migrenele având drept cauze oboseala și stresul psihic.

Fiind un bun antiinflamator, gheara diavolului poate fi utilizată după diverse tratamente stomatologice sau după extracțiile dentare pentru calmarea durerilor. Mai mult decât atât, ajută la întărirea smalțului, prevenind apariția cariilor dentare.

Reduce simptomele gutei

Guta este o altă formă frecventă de artrită, caracterizată prin umflături dureroase și roșeață la nivelul articulațiilor, de obicei la degetele de la picioare, glezne și genunchi. În tratarea acestei afecţiuni sunt folosite antiinflamatoarele nesteroidiene.

Datorită presupuselor sale efecte antiinflamatorii și potențialului de a reduce durerea, gheara diavolului a fost propusă ca tratament alternativ pentru pacienții care suferă de această afecţiune, potrivit doc.ro. Deşi dovezile ştiinţifice sunt limitate, există oameni de ştiinţă care, în urma studiilor efectuate pe şoareci, au ajuns la concluzia că această plantă ar putea reduce acidul uric.

Citeste si Ține această plantă sub limbă timp de 10-15 minute. Protejează inima și ficatul și are efecte miraculoase asupra organismului uman!

Reacţii adverse în cazul administrării acestei plante

Unul dintre efectele secundare cel mai des raportate este diareea. Pe lângă aceasta, există şi os erie de efecte secundare ănregistrate mai rar, cum ar fi reacții alergice, cefalee și tuse.

Important de precizat este faptul că riscul de reacții adverse mai grave creşte la pacienții care suferă de:

  • tulburări cardiace, compuşii din plantă putând afecta ritmul cardiac și tensiunea arterială;
  • diabet, planta putând reduce nivelul zahărului din sânge și intensifica efectele medicamentelor pentru diabet;
  • ulcere de stomac, producția de acid gastric putând crește odată cu utilizarea acestui remediu;
  • calculi biliari.

Medicamentele obișnuite pot interacționa negativ cu gheara diavolului, mai cu seamă antiinflamatoarele nesteroidiene, diluanții de sânge și antiacidele. Gheara diavolului poate încetini absorbția unor antitinflamatoare şi poate amplifica efectele warfarinei, ceea ce poate determina creșterea sângerărilor și apariţia vânătăilor.

Drept urmare, este obligatorie consultarea medicului înainte de administrarea unui supliment cu gheara diavolului.