Planta minune care scade colesterolul. Ceaiul preparat are proprietăți vindecătoare și încălzește organismul

Planta minune care scade colesterolul. Ceaiul preparat din hibiscus are proprietăți vindecătoare, care sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Această plantă nu doar că încălzește organismul, dar scade reglează și nivelul colesterolului.

12 ian. 2024, 22:24
Planta minune care scade colesterolul. Ceaiul preparat are proprietăți vindecătoare și încălzește organismul
Planta minune care scade colesterolul

Planta minune care scade colesterolul. Planta de hibiscus este o sursă bună de antioxidanți, inclusiv vitamina C, betacaroten și antocianină. Aceste substanțe suprimă radicalii liberi din organism și reduc riscul de cancer, diabet și boli de inimă.

În diferite țări, se mai numește „băutura faraonilor”, „ceai roșu”, „trandafir sudanez”, sorcova roșie, „malva venețiană”. Ceaiul de petale de hibiscus nu este doar delicios, ci și o băutură sănătoasă. Există cel puțin cinci motive pentru a include această băutură în meniul dumneavoastră în această iarnă, potrivit The Health Site.

Citește și: Dr. Vlad Ciurea, despre ceaiul-minune care ajută memoria să funcționeze mai bine: „S-a dovedit că este minunat pentru creier”

Datorită conținutului său de vitamina C, hibiscusul ajută la scăderea tensiunii arteriale. Băutura este atât de eficientă încât poate fi considerată un medicament pe bază de plante.

Potrivit WebMD, acesta poate ajuta la scăderea colesterolului rău. În același timp, nu afectează creșterea nivelului de colesterol „bun” și de trigliceride.

Băutura va ajuta în lupta împotriva excesului de greutate, dar numai în combinație cu obiceiuri sănătoase. Factorul principal în menținerea sănătății în timpul iernii este imunitatea. Vitamina C și mineralele din ceaiul de petale de hibiscus întăresc sistemul imunitar, prevenind bolile de sezon.

Cum se prepară ceaiul de hibiscus

Pentru ca băutura să aducă beneficii maxime organismului, este necesar să se respecte reguli importante în timpul preparării sale. Există mai multe moduri diferite de a prepara:

Prin fierbere

Adăugați 2 linguri de frunze de plante uscate într-o cratiță mică. Turnați o cană de apă clocotită peste ele. Încălziți vasul cu frunzele de ceai la foc mic timp de aproximativ 3-5 minute. Când bulionul este aproape gata, adăugați în el puțin zahăr. Pentru a obține o aromă mai acrișoară și mai bogată, măriți timpul de încălzire la 10 minute. Cu cât materia primă este supusă mai mult timp unui tratament termic, cu atât mai puține oligoelemente valoroase rămân în ea.

La aburi

În acest caz, ceaiul se prepară direct în ceașcă – se toarnă 1 lingură de flori cu o cană de apă clocotită. Abur. Se poate consuma după 5-7 minute.

Înmuiere

Înmuiați florile în lichidul răcit timp de câteva ore. Apoi se toarnă într-un recipient rezistent la foc (de exemplu, o oală) și se pune la foc mic. Aduceți amestecul la fierbere. Fierbeți timp de 3-5 minute. Strecurați băutura finită și adăugați zahăr (opțional).