Dr. Vlad Ciurea, despre ceaiul-minune care ajută memoria să funcționeze mai bine: „S-a dovedit că este minunat pentru creier”

Doctorul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea recomandă consumarea unui anumit tip de ceai, care are beneficii asupra saănătății creierului.

12 ian. 2024, 18:05
Dr. Vlad Ciurea, despre ceaiul-minune care ajută memoria să funcționeze mai bine: „S-a dovedit că este minunat pentru creier”
Dr. Vlad Ciurea, despre ceaiul care ajută memoria să funcționeze mai bine

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit, la podcastul ”ALTCEVA, cu Adrian Artene”, despre băuturile benefice creierului uman. Apa, ceaiul verde și cafeaua, băută în cantități moderate, sunt extrem de benefice, afirmă neurochirurgul.

„S-a dovedit că ceaiul verde este minunat pentru creier. Se simte foarte bine. Cafeaua face bine, dar nu în exces, pentru că e vorba de inimă. Voltaire bea 40 de cafele pe zi, Balzac avea carafa de cafea fierbinte peste noapte”, a explicat medicul.

Citește și: Mihaela Bilic a spus care sunt alimentele anti-foame, ce ajută și la slăbit: „Carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit”

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit și despre cele mai nocive alimente pentru creier. El spune că prăjelile sunt foarte dăunătoare.

„Toate prăjelile fac rău, tot ce se face în ulei fierbinte. Au anumite proteine care se degradează și ne fac rău. Dacă mai facem un pas și la „cărnăria” care vine în valuri și mâncărurile super-condimentate – toate acestea fac rău. În schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu îl luăm în considerare.

Trebuie să îi dăm apă. El înghite foarte multă apă. De aceea, eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier. 78% din creier stă în apă, deci el plutește”, a afirmat reputatul medic Vlad Ciurea, în cadrul podcastului „ALTCEVA”.

Citește și: Meniu anti-depresie. Ce să mănânci ca să lupți cu simptomele. Bonus: Alimente interzise

Bogat în antioxidanți, cum ar fi epigallocatechin gallate (EGCG), ceaiul verde poate ajuta la reducerea căderii părului și la stimularea creșterii acestuia prin îmbunătățirea circulației sângelui la nivelul scalpului. Înafară că ajută părul tău să crească mai repede, ceaiul verde are și multe alte beneficii pentru sănătatea ta. Ceaiul verde conține antioxidanți puternici, cum ar fi catechinele, care ajută la combaterea stresului oxidativ și protejează celulele împotriva deteriorării provocate de radicalii liberi.

Consumul de ceai verde poate contribui la menținerea nivelului de zahăr din sânge în limite normale și poate fi benefic în prevenirea diabetului de tip 2.