Plante care au grijă de sănătatea plămânilor tăi

De regulă, la primul simptom de răceală este recomandat să nu apelezi la medicamente și să-ți îndrepți atenția către farmacia naturistă.

07 nov. 2017, 07:26
Plante care au grijă de sănătatea plămânilor tăi

Îți aduci aminte cu siguranță, că în perioada copilăriei când rămâneai peste vacanță la bunici niciodată nu vedeai pastile dacă te durea ceva. Avea bunica mereu la îndemână un remediu naturist ce părea a-ți lua durerea cu mâna. Și asta deoarece natura ne pune de ani buni la dispoziție tot ce aveam nevoie pentru a fi sănătoși în plante, fructe și legume.

O imunitate corespunzătoare are nevoie de plămâni sănătoși, iar pentru asta este recomandat consumul anumitor plante:

Menta combate congestia

Uleiul de mentă este unul dintre cele mai eficiente remedii în ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil, astfel că dacă te confrunți cu simptome precum crampe, dureri abdominale, balonare, constipație sau diaree poți să bei ceai de mentă sau să te fricționezi cu ulei esențial de mentă.

Potrivit cercetatorilor, aceasta planta este una dintre cele mai bune deoarece are efecte vasodilatatoare care reduce durerile de cap. Aplică local o cantitate mica de ulei de menta atât pe tample, frunte cât și pe ceafă și vei uita complet de aceste probleme.

În plus, menta conține mentol. Acesta ușurează respirația și relaxează mușchii sistemului respirator. Fiind și cel mai bun reemdiu împotriva congestiei. Antioxidanții pe care îi conține împiedică numeroase boli să îți afecteze buna funcționare a organismului.

Eucaliptul, remediu pentru tuse

Uleiul esenţial de eucalipt este recunoscut pentru acţiunea pozitivă asupra aparatului respirator. Și asta deoarece are efecte antimicrobian, expectorant și tonic. Are o largă paletă de a acționa de la dezodorizant, purificând aerul din încăperi, până la împrospătare așternuturile.

Atenție însă, uleiul de eucalipt nu se folosește direct pe piele niciodată. Cea mai bună modalitate prin care să te bucuri de proprietățile sale minunate este să îl folosești la aromoterapie.

De asemenea eucaliptul este folosit adesea la fabricarea pastilelor pentru tuse cât și a siropurilor de tuse, și asta deoarece conține cineol, un compus care combate congestiei, calmează tusea și tratează inflamația pasajelor sinusale.

Pătlagina calmează tusea

Cel mai bun sirop pentru tuse este fără doar și poate cel de pătlagină. Având proprietăți puternice antibacteriene, antiinflamatorii și antimicrobiene, pătlagina tratează cu succes iritațiile pulmonare, răcelile și ajută la producerea mucusului la nivelul plămânilor.

La fel se comportă și salvia. Ceaiul de salvie este alegerea potrivită pentru tratarea afecțiunilor plămânilor, iar inhalațiile cu salvie ajută la curățarea sinusurilor.

Oregano întărește sistemul imunitar

Plin de vitamine și nutrimenți de cea mai bună calitate, oregano nu ar trebui să lipsească din alimentația ta. Principalele substanțe fiind carvacrolul și acidul rosmarinic ce acționează precum un veritabil decongestinant nazal mai ales, favorizând o respirație corectă.

În plus, este bine de menționat faptul că uleiul esențial de oregano este cel mai bun remediu pentru a scăpa de stafilococul auriu, o bacterie periculoasă rezistentă la antibiotice.

Află ce înseamnă rezistența la antibiotice AICI