Plante medicinale. Top beneficii pentru sănătate şi cele mai rele efecte adverse

Inca din cele mai vechi timpuri se folosesc plante medicinale pentru tratarea sau ameliorarea diverselor afectiuni.

RomaniaTV.net
19 oct. 2018, 19:02
Plante medicinale. Top beneficii pentru sănătate şi cele mai rele efecte adverse

Va prezentam un top al celor mai puternice plante medicinale, dar si care sunt cele mai rele efecte adverse ale unora dintre ele.

15. Ghimbir
In multe tari asiatice, in special in India, ghimbirul face parte din dieta zilnica. Planta are efecte puternice asupra sanatatii. Radacina de ghimbir are rol antibacterian, antiviral si antioxidant.

Afla mai multe despre beneficiile ghimbirului aici.

Te mai poate interesa: Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir

14. Lavanda
Lavanda nu este doar o planta decorationala, ci si una medicinala. Extractul de lavanda are proprietati antibacteriene si antivirale. In plus, are efecte benefice in tratarea anxietatii, stresului si insomniei.

Afla mai multe informatii despre lavanda aici.

13. Usturoi
Usturoiul este un ingredient important in multe bucatarii. Insa poate fi considerate si o planta medicinala care ajuta in multe afectiuni. Usturoiul contine vitamina C, vitamina B6, magneziu si fibre.

Mai multe informatii despre beneficiile usturoiului gasesti aici.

12. Iarba matei (catusnica)
Catusnica (sau iarba matei), este o planta originra din Europa si Asia Centrala, insa este cultivata in multe parti ale lumii gratie beneficiilor sale pentru sanatate. Dintre acestea enumeram: puternic efect antioxidant, trateaza migrenele si durerile de cap, dar si durerile de dinti. De asemenea, echilibreaza sistemul digestiv si calmeaza sistemul nervos.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO