Plantele otrăvitoare pe care le-ai putea avea în propria locuință. Mare atenție! Sunt extrem de toxice, inclusiv pentru animale

Tuturor ne plac plantele șe ne dorim să avem cât mai multe acasă. E drept, ne fac locuințele mai frumoase și oxigenează încăperile. Însă, ce mulți poate că nu știu e că unele plante din apartament sau grădină ar putea fi otrăvitoare.

19 ian. 2022, 18:49
Plantele otrăvitoare pe care le-ai putea avea în propria locuință. Mare atenție! Sunt extrem de toxice, inclusiv pentru animale

Plantele otrăvitoare pe care le-ai putea avea în propria locuință. Acestea sunt cele mai periculoase. Pe unele dintre ele poate le avem chiar în casă sau în grădină. Iată de ce trebuie să te ferești:

Dieffenbachia

Plantele otrăvitoare pe care le-ai putea avea în propria locuință. Una din ele ese Dieffenbachia. E posibil ca numele să nu îți spună mare lucru, dar din fotografii îți vei da seama că ai văzut-o de multe ori. Sau poate chiar o au în casă. E foarte răspândită fiindcă se întreține ușor. Dar dacă e ingerată poate fi mortală, cauzează inflamarea căilor respiratorii și blocarea respirației.

Ficusul

Ficusul este una dintre cele mai periculoase plante ornamentale cunoscute din cauza latexului din tulpină şi din frunzele sale. Recomandarea este ca atunci când îi curățați frunzele sau în momentul tăierii crengilor să vă spălați bine pe mâini cu apă și săpun sau să folosiți mănuși.

Aloe Vera

Aloe vera este o plantă destul de des cumpărată datorită proprietăților sale medicinale.
Tulpina și seva sa nu sunt toxice, dar, în schimb, membrana ce desparte aceste straturi provoacă amețeli, febră, dureri de cap, erupții cutanate și stări depresive.

Leandrul

Arată, ce-i drept, ca o plantă inofensivă și foarte frumoasă, dar nu vă lăsați înșelați de culorile plăcute ale ei. Leandrul este una dintre cele mai otrăvitoare plante cultivate în gospodării. Crește în tufe bogate și are flori deosebit de frumoase și de aceea suntem tentați să le cultivăm. Aveți mare grijă să nu le atingeți sau să mâncați frunzele sau semințele. Sunt foarte toxice și provoacă probleme intestinale și dureri puternice. Leandrul poate provoca și probleme de inimă, proasta circulație, frisoane, atacuri cerebrale, comă și chiar moarte.

Hortensia

E o plantă cu flori spectaculoase, dar știai că aduce ghinion în dragoste, dacă o tai și o pui în glastră? Se spune că dacă într-o casă în care ai adus hortensii există fete tinere, necăsătorite, acestea vor rămâne așa pe o perioadă nedeterminată de timp.

Problemele cauzate de intoxicația produsă de plantele apartament otrăvitoare se rezumă la iritații pe piele, otrăvirea apare doar atunci când sunt înghițite cantități mari. Vestea bună este, în general, aceste plante nu au gust bun, fiind acre, așa că sunt șanse mici ca un copil să continue să le mănânce.

Azalea

Este o floare pe cât de frumoasă, pe atât de pretenţioasă. Pentru a creşte, ea trebuie plantată în zone cu semiumbră, deoarece căldura excesivă, precum şi lipsa umezelii moderate favorizează căderea bobocilor înainte de înflorire. În plus, azaleea este toxică. Ingerarea petalelor, tijei ori a frunzelor poate duce la apariţia durerilor abdominale, probleme respiratorii, paralizie, comă şi chiar moarte.

Cala

Este superbă şi impresionează la vedere, însă seva ei conţine oxalat de calciu, o substanţă periculoasă care poate fi fatală dacă este consumată. Simptome la ingerare: senzaţia de arsuri şi iritaţii la nivelul cavităţii bucale, tulburări digestive, dureri abdominale.

Zambila și narcisa

Multe flori de primăvară, inclusiv zambile și narcise, sunt otrăvitoare pentru oameni și animale de companie. Consumul de bulbi de flori poate provoca probleme stomacale intense, hipertensiune arterială, aritmie și chiar moarte. Aveți mare grijă la animalele voastre! Trebuie ferite de aceste plante, pot avea probleme grave de sănătate dacă mănâncă din ele.

Iată ce trebuie să faci dacă l-ai văzut pe cel mic că a interacționat mai mult decât era cazul cu aceste plante:

  • Dacă e posibil, încearcă să-l faci să elimine bucățile de plantă;
  • Clătește-i gura cu apa din abundență;
  • Trebuie să ajungi cu el la medic pentru a stabili gradul de intoxicare.

Citește și Trei plante naturale care te scapă de alergii. Lavanda calmează iritațiile de pe piele și reduce inflamația căilor respiratoriiCitește și Folosiți drojdia pentru pământul de la flori. E cel mai eficient îngrășământ natural și așa ajuți plantele să crească frumos


loading...
Partenerii noștri