Plantele tămăduitoare ale românilor pentru un somn liniștitor. Mai eficiente decât orice medicament

Plantele tradiționale ale românilor sunt printre cele mai eficiente din lume când e vorba de relaxarea creierului și calmarea emoțiilor în vederea unui somn liniștitor.

25 ian. 2022, 13:33
Plantele tămăduitoare ale românilor pentru un somn liniștitor. Mai eficiente decât orice medicament

Lavanda

Proprietățile antidepresive, sedative și calmante ale lavandei te ajută să dormi mai bine. Studiile arată că plantele de lavandă vă pot relaxa nervii, pot reduce nivelul de anxietate și pot stabiliza tulburările de dispoziție. Stresul redus, anxietatea și o dispoziție pozitivă promovează starea de veghe în timpul zilei și un somn mai susținut pe timp de noapte.

Inhalarea uleiurilor esențiale infuzate cu lavandă poate reduce, de asemenea, severitatea durerii în atacurile de migrenă. Potrivit studiului menționat mai sus, acest lucru poate ajuta chiar și cei care suferă de migrenă să doarmă mai bine noaptea.

Plantele otrăvitoare pe care le-ai putea avea în propria locuință. Mare atenție! Sunt extrem de toxice, inclusiv pentru animale

Mușețelul

Mușețelul este o plantă medicinală străveche, cunoscută pentru efectele sale relaxante. Chiar și studiile științifice moderne demonstrează eficacitatea mușețelului. Reduce anxietatea, îți calmează nervii și ușurează insomnia.

Prezența flavonoidelor care relaxează nervii în ceaiul de mușețel îl face o băutură tranchilizantă populară. Puteți simți efectul liniștitor al mușețelului chiar și inhalând aroma acestuia.

Valeriana

Rădăcinile plantei de valeriană sunt adesea folosite pentru a trata insomnia, neliniștea și anxietatea la pacienți. Acidul valerenic din rădăcinile de valeriană inhibă descompunerea neurotransmițătorului GABA. Acest lucru induce un somn de mai bună calitate. Valeriana funcționează pe principiile medicamentelor anti-anxietate, promovând somnul profund.

De asemenea, valeriana te face sa dormi mai repede, imbunatatindu-ti latența de somn. Latența somnului este timpul necesar pentru a dormi după ce te întinzi pe pat și luminile sunt stinse.

Busuiocul Sfânt

Busuiocul Sfânt a fost folosit în medicină de sute de ani pentru a îmbunătăți o varietate de condiții de sănătate, inclusiv greață, bronșită, mușcături de insecte și iritații ale pielii (pentru a numi câteva). Este, de asemenea, o plantă puternică pentru combaterea tulburărilor de somn. Busuiocul Sfânt promovează un somn mai bun în primul rând prin atenuarea anxietății și reducerea stresului.

Conține adaptogeni pe care corpul nostru îi folosește pentru a se adapta în mod natural și a face față stresului. Adaptogenii promovează o stare mentală echilibrată, împiedicând factorii de stres să împiedice somnul. S-a dovedit, de asemenea, că Sfântul Busuioc ameliorează durerile și disconfortul, așa că dacă te străduiești să dormi bine din cauza durerilor de spate, Sfântul Busuioc poate fi o opțiune bună pentru tine.

Menta

Menta este un relaxant muscular natural, care ușurează tensiunea acumulată în corpul tău și te pregătește pentru somn. Menta ajută, de asemenea, la digestia, așa că dacă o burtă balonată te împiedică să dormi, atunci o ceașcă de ceai de mentă te poate ajuta. Unele ceaiuri adormite, cum ar fi hameiul sau floarea pasiunii, pot să nu aibă un gust grozav. Adăugarea de frunze de mentă la aceste ceaiuri le sporește aroma.

Trei plante naturale care te scapă de alergii. Lavanda calmează iritațiile de pe piele și reduce inflamația căilor respiratorii

Cum folosiți plantele tămăduitoare pentru un somn mai bun

  • Faceți niște ceai de plante adăugând 1 linguriță de ierburi la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 20 de minute, apoi se strecoară și se bea. Puteți bea două până la trei căni de ceai de plante într-o zi.
  • Pune câteva picături de ulei din plante pe mână și freacă-ți palmele înainte de a le mirosi.
    Masați uleiul infuzat cu plante medicinale amestecat cu ulei de măsline, sâmburi de struguri sau de nucă de cocos pe anumite părți ale corpului, cum ar fi fruntea, gâtul, pieptul, încheietura mâinii, pieptul, mâinile sau picioarele. Pielea ta poate fi sensibilă la un ulei esențial nediluat, așa că diluarea acestuia reduce șansele unei reacții.
  • Adăugați uleiuri esențiale infuzate cu plante medicinale într-o oală cu apă fierbinte și inhalați aburul care iese din ea.
    Inhalați parfumul ierburilor naturale prin lumânări de aromoterapie.