Planul de relansare economică. Bani pentru transformarea tinerilor din diaspora în fermieri în România

Publicat: Miercuri, 01 Iulie 2020 10:30 // Actualizat: Miercuri, 01 Iulie 2020 10:51 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul Orban a anunţat Planul național de investiții și relansare economică. Din plan face parte şi finanțarea construirii a 8 depozite regionale pentru produse agricole locale, dar și transformării în fermieri în România a tinerilor din diaspora și nu numai. 

Planul național de investiții și relansare economică in agricultură are ca obiectiv construcția a 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea și comercializarea produselor agricole locale. Valoarea investiției: 120 milioane euro.

Citeşte şi: 

Planul mai promite granturi pentru achiziția de echipamente pentru irigații, mai precis finanțarea achiziției de kit-uri pentru irigații, în limita a 6.000 euro/beneficiar, cu un buget  total de 48 milioane euro.

Potrivit planului de relansare economică prezentat miercuri de Executiv, se mai au în vedere granturi de finanțare pentru antreprenoriat rural.

Citeşte şi: Planul de relansare economica! Investiţii in irigaţii de circa 3,4 miliarde de euro! Canalul Siret-Baragan poate deveni realitate 

Astfel, se are în vedere "sprijinirea directă a activităților de procesare și de distribuție a produselor agricole obținute de micii producători; Valoare grant:40.000 euro/2 locuri de muncă create până la 100.000 euro/5 locuri de muncă create; Buget: 200 mil. euro". Planul mai cuprinde ideea instalării tinerilor fermieri cu teren agricol concesionat de la stat.

Citeşte şi: 

"Bugetul estimativ este de 42 milioane euro (20 milioane euro alocare distinctă pentru tinerii din afara granițelor în scopul reîntoarcerii în țară a celor cu experiență și formare în domeniul agricol). Pentru prima dată, beneficiarii pot accesa facilitatea concesionării de terenuri cu destinație agricolă, libere de contract cu suprafață de maxim 50 de ha, aparținând domeniului public sau privat al statului", se precizează în planul guvernamental.

Citeşte şi: Planul de relansare economică al PNL. Se va mai construi un reactor până în 2030 şi 12 miliarde de euro vor fi investiţi în energie 


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H