Planul lui Boris Johnson pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Cum vrea premierul britanic să-l îngenuncheze pe Vladimir Putin

Boris Johnson anunţă că are un "plan de acţiune în şase punte" pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Premierul britanic a găsit o soluţie pentru a-l face pe Vladimit Putin să eşueze.

06 mart. 2022, 09:21
Planul lui Boris Johnson pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Cum vrea premierul britanic să-l îngenuncheze pe Vladimir Putin
Planul lui Boris Johnson pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Cum vrea premierul britanic să-l îngenuncheze pe Vladimir Putin

Planul lui Boris Johnson pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Este vorba despre un „plan de acţiune în şase puncte”, pe care urmează să-l detalieze duminică, a transmis Downing Street într-un comunicat de presă.

Planul lui Boris Johnson pentru a pune capăt războiului din Ucraina

După un val „fără precedent” de sancţiuni occidentale împotriva intereselor Rusiei ca răspuns la ofensiva armată în Ucraina, Boris Johnson va lansa un apel comunităţii internaţionale la reînnoirea „efortului său concertat” împotriva Moscovei prin intermediul acestui „plan de acţiune în şase puncte”.

Citeşte şi Oficialii de la Kremlin nu au ştiut planul lui Putin. Apropiaţii preşedintelui rus au fost şocaţi de anunţul atacului

„Putin trebuie să eşueze şi trebuie să ne asigurăm că eşuează în acest act de agresiune. Nu este suficient să ne exprimăm sprijinul pentru ordinea internaţională bazată pe reguli, trebuie să o apărăm împotriva unei tentative durabile de a rescrie regulile prin forţa militară”, a transmis premierul britanic într-un comunicat de presă.

În acest scop, Boris Johnson va avea o întrevedere luni la Downing Street, separat, apoi în cadrul unei întâlniri trilaterale, cu omologii săi canadieni, Justin Trudeau, şi cu olandez, Mark Rutte.

Marţi, îi va primi la Londra pe liderii grupului de la Visegrad (V4) din care fac parte Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia.

Planul de acţiune prevede mobilizarea unei coaliţii umanitare internaţionale pentru Ucraina, susţinerea capacităţii acestei ţări de a se apăra, „maximizarea” presiunii economice împotriva regimului rus, prevenirea „normalizării insidioase” a ceea ce Rusia face Ucrainei, continuarea căii diplomatice pentru a obţine dezescaladarea şi lansarea unei „campanii rapide” pentru a consolida securitatea în zona euro-atlantică, scrie Agerpres. 

Citeşte şi Putin, avertisment după sancţiunile primite de Moscova: Seamănă cu o declaraţie de război

A treia rundă de negocieri între Rusia şi Ucraina se va desfăşura luni, 7 martie. Până în prezent, cele două runde de negocieri anterioare nu au avut prea multe rezultate.