Plata cash, pe cale de dispariție! Un lanț de magazine din Europa nu mai acceptă bani în numerar

Plata cash ajung este din ce în ce mai puțin folosită în magazinele din Europa. Spre exemplu, un celebrul lanț german de retail Gravis a anunțat că nu mai acceptă decât plățile cu cardul sau aplicațiile mobile.

11 feb. 2023, 13:39
Plata cash, pe cale de dispariție! Un lanț de magazine din Europa nu mai acceptă bani în numerar

Multe magazine din Europa nu mai acceptă plata în numerar, iar plata cash se pare că va dispărea în curând.

Spre exemplu, celebrul lanț german de retail Gravis, un comerciant autorizat de  produse Apple, a anunțat printr-un anunț special că bancnotele și monedele nu mai sunt acceptate în niciunul dintre cele 40 de magazine ale sale din Germania, conform ziarulromanesc.de

Citiți și: Va fi obligatoriu: Fiecare român va avea un cont bancar, plata cu cash va dispărea

Astfel, în magazine vor fi acceptate doar plățile cu carduri de credit, carduri de debit și aplicații pentru portofelul digital.

„În calitate de cel mai mare retailer autorizat Apple, scopul nostru este să oferim clienților noștri o experiență de cumpărături modernă, fără întreruperi, care completează un proces de plată simplu și sigur”, a declarat Jan Sperlich, Managing Director al GRAVIS.

Todată, un renumit lanț de magazine de electronice dar și câteva restaurante cunoscute au anunțat oficial că nu mai acceptă plăți în numerar.

În schimb, companiile Netto, Kaufland și Edeka au anunțat că vor continua să accepte numerar, deoarece este o metodă de plată simplă și flexibilă.

Aldi Nord spune că a existat o creștere a plăților fără numerar, mai ales după pandemia de coronavirus. Cu toate acestea, retailerul a asigurat că va continua să accepte numerar în viitor.

De asemenea, Parlamentul României vrea transparență totală pentru ANAF, la finanțele cetățenilor. Potrivit unui proiect de lege adoptat de Senat, salariile nu vor mai putea fi plătite în numerar, ci doar pe card. Așadar, românii își vor primi salariile în curând doar prin transfer bancar.

Citiți și: Vouchere facturi 2023. Poştaşii livrează primele carduri de energie. Cine sunt românii care primesc direct cash!