Plata impozitelor, la cârciumă. Localitatea în care contribuabilii îşi dau întâlnire cu funcţionarii în locuri neconvenţionale

Localnicii din comuna gorjeană Dăneşti nu mai sunt obligaţi să bată kilometri întregi până la Primărie pentru a-şi plăti dările către stat. Primarul a decis să trimită casierul pe teren pentru încasarea acestora, încasările fiind, astfel, mult mai mari decât în cazul în care sătenii ar fi trebuit să se deplaseze la Primărie.

04 feb. 2021, 13:51
Plata impozitelor, la cârciumă. Localitatea în care contribuabilii îşi dau întâlnire cu funcţionarii în locuri neconvenţionale
Captură PRO TV

Plata impozitelor, la bar, la şcoală sau în curtea câte unui gospodar. Se întâmplă în comuna gorjeană Dăneşti, unde casierul îşi mută biroul în funcţie de nevoile oamenilor. La rândul lor, aceştia sunt încântaţi că îşi pot plăti dările fără să fie nevoiţi să bată kilometri întregi până la ghişeu.

Cum mulţi localnici sunt în vârstă, ca să îi scutească de un drum lung pe jos sau de stat la navetă, autorităţile locale au decis să trimită casierul Primăriei acasă la câte un sătean, la cârciumă sau la şcoală. Iar localnicii ştiu programul şi fac plăţile mult mai uşor, potrivit Ştirile Pro TV.

La vecini, e mai bine că plătim acasă decât la primărie, că e departe”, spune o localnică.

Sunt mulţumită, decât să stai prin staţii şi să faci cu mâna, cu pandemia care e, nu te ia nimeni”, spune o alta.

Citeste si VIRALUL ZILEI Un copil îşi trage căţelul cu sania VIDEO

Distanţa, bineînţeles, sunt 8-9 kilometri până acolo”, arată alți localnici principalul inconvenient al deplasării până la Primărie.

Plata impozitelor. Reducere de 10% pentru cine achită până la sfârşitul lui martie

De asemenea, cei care îşi achită dările până la sfârşitul lunii martie beneficiază de o reducere de 10%. Alţii plătesc doar cât au şi lasă restul pentru următoarele luni.

Responsabilii respectă cu rigurozitate măsurile de siguranţă sanitară, impuse de pandemie.

Ne-am luat măsuri, avem şi soluţie de dezinfectat, nu e nicio problemă, oameni mulţi nu sunt ca să fie aglomerat”, spune Constantin Surdu, localnic.

Plata impozitelor

Iarna nu poţi să baţi din poartă în poartă şi am zis hai să stabilim o zi pe lună, vine omul, ştie, care vrea, care nu, vine la Primărie, pentru mine e ceva obişnuit”, spune Dumitru Paliță, casierul Primăriei.

Săptămâna viitoare, într-un alt sat din comuna Dăneşti, localnicii sunt aşteptaţi la şcoală pentru a-şi plăti impozitul, iar la începutul lunii viitoare, casieria se va muta într-un bar, mai arată sursa citată.

Citeste si Scrisoarea emoţionantă a unei mame către profesoara de matematică: „Nu vreau să-mi mai găsesc fiul plângând”