Platfoma Booking.com amendată cu 175 de milioane de dolari pentru monopol în Rusia. Ar fi interzis hotelurilor și pensiunilor să ofere servicii mai scăzute pe alte platforme

Autorităţile ruse au amendat joi platforma Booking.com cu 175 de milioane de dolari pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţă.

27 aug. 2021, 10:39
Platfoma Booking.com amendată cu 175 de milioane de dolari pentru monopol în Rusia. Ar fi interzis hotelurilor și pensiunilor să ofere servicii mai scăzute pe alte platforme

Compania olandeză care deţine booking.com trebuie să plătească o amendă de 13 miliarde de ruble (aproximativ 175 milioane de dolari), a anunţat Autoritatea antimonopol de la Moscova, citată de Agerpres.

Autoritatea rusă acuză Booking.com că a interzis hotelurilor şi pensiunilor din Rusia să-şi ofere serviciile la preţuri mai scăzute pe alte platforme. Prin astfel de măsuri se restricţionează concurenţa şi este afectată actvitatea hotelierilor, susţin autorităţile ruse.

În 2020, Curtea Federală de Justiţie din Germania a stabilit că platformele de rezervări, cum ar fi Booking.com, nu pot interzice hotelurilor partenere să ofere preţuri mai scăzute pe propriile lor site-uri.

Citeşte şi: Toaleta aurită l-a făcut celebru. Un poliţist din Rusia, bănuit de luare de mită

Booking.com este sub investigaţii şi în Italia. Poliţia financiară face cercetări pentru suspiciunea de evaziune fiscală. Booking.com este suspectată că nu a plătit TVA de peste 150 milioane de euro (182 milioane de dolari) în perioada 2013 – 2019.

Booking.com a confirmat că a primit raportul autorităţilor italiene şi intenţionează să coopereze cu investigatorii.

Tot joi, un tribunal din Rusia a amendat Twitter, Facebook şi WhatsApp pentru că nu au stocat datele utilizatorilor ruşi pe serverele locale, în conformitate cu legislaţia rusă.

Twitter a primit o amendă de 17 milioane de ruble (229.730 dolari), Facebook – 15 milioane de ruble – iar WhatsApp, patru milioane de ruble, a anunţat joi Roskomnadzor (Agenţia Federală pentru Supravegherea Comunicaţiilor din Rusia).

Citeşte şi: Rusia s-a deconectat de la internetul global. Experiment reuşit al Moscovei, care vrea să implementeze propriul „internet suveran”

Adoptată în 2014, controversata legislaţie impune ca datele personale ale utilizatorilor din Rusia să fie stocate pe serverele locale.