Ploaia se va transforma în zăpadă şi în sudul ţării. Vezi evoluţia vremii din această noapte

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunţat, duminică, că, în noaptea de duminică spre luni, precipitaţiile se vor transforma în zăpadă şi în sudul ţării.

RomaniaTV.net
09 dec. 2012, 13:59
Ploaia se va transforma în zăpadă şi în sudul ţării. Vezi evoluţia vremii din această noapte

La sediul Ministerului de Administratiei şi Internelor a avut loc, duminică, o şedinţă a Comadamentului de iarnă la care au luat parte reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale de Meteorologie, ai Ministerului Transportului şi ai Ministerului Sănătăţii. 

 „În această după-amiază cantităţi mai importante de ninsoare vor fi în Vaslui, Iaşi, Neamţ, Suceva, Botoşani. Începând după ora 21.00, din această noapte, este o atenţionare pentru jumătatea de est a ţării. În Vest încetează precipitaţiile, dar în această noapte în partea de est va continua să ningă, în special în partea de nord a ţării. În sud va fi în primă fază ploaie, dar în această noapte precipitaţiile se vor transforma în zăpadă. La Bucureşti poate să apară un strat de zăpadă de 2 centimetri, a anunţat directorul ANM, Ion Sandu, în cadrul videoconferinţei.

Cursurile vor fi suspendate, luni, în toate unităţile de învăţământ din Timiş, din cauza zăpezii şi a viscolului.

Directorul ANM a declarat că din 13 decembrie până la 18 decembrie precipitaţiile ne vor ocoli.

Meteorologii prognozează în continuare ninsori în zonele de munte, în Banat şi în Crisana, dar şi în Maramures şi în jumătăţea de nord a Moldovei, precipitaţii mixte în Transilvania şi în Oltenia şi ploi în restul ţării, adică în Muntenia, în Dobrogea şi în sudul Moldovei. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE