PLOAIE de STELE: Un FENOMEN special va putea fi observat pe CER la sfârşitul acestei săptămâni

O ploaie de meteoriţi se va putea observa pe cer la sfârşitul acestei săptămâni. Este vorba despre cea mai spectaculoasă ploaie de stele din acest an.

RomaniaTV.net
21 mai 2014, 17:06

În noaptea de 23 spre 24 mai ne vom putea bucura de cea mai spectaculoasă ploaie de stele din acest an, când între 100 şi 1.000 de meteori pe oră vor „cădea” datorită cometei periodice 209P- LINEAR care va genera particule strălucitoare. Această cometă „vizitează” planeta noastră o dată la cinci ani, scrie LiveScience.

De fapt, cometa se apropie mai mult de Pământ şi este, astfel, mai strălucitoare. Cometa are forma clasică, cu un cap luminos şi coadă. Pe măsură ce cometa se va apropia de Terra în următoarele nopţi, acesta va prinde viteză tot mai mare şi va deveni, astfel, tot mai luminoasă. Va străbate distanţa dintre Ursa Mare şi Hydra în zece zile, iar meteorii vor cădea cu o viteză de 64.000 de kilometri pe oră.

Citeşte şi Ploaie de stele, luni noapte: Pământul a trecut printre urmele lăsate de Cometa Halley

Cometa a fost descoperită în februarie 2004, de către LINEAR – Lincoln Laboratory Near-Earth Asteroid Research prin supravegherea automată.

Cometa face parte din familia de comete, aproximativ 400 până acum, a planetei Jupiter. Fenomenul se va produce în constelatia Girafa (Camelopardalis).