Ploaie torenţială pe A2. ANM anunţă Cod Galben de furtuni până vineri dimineaţă

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă de miercuri de la ora 12.00, până vineri, la ora 2.00

27 iul. 2022, 23:07
Ploaie torenţială pe A2. ANM anunţă Cod Galben de furtuni până vineri dimineaţă

ANM anunţă că se schimbă vremea din această noapte. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (20:45), pe autostrada A2 București – Constanța pe tronsoanele kilometrice 78 – 83 și 85 – 105 plouă torențial, existând pericol de acvaplanare. De asemenea, vizibilitatea este scăzută sub 300 de metri.

Prognoza meteo 28 iulie 2022. Vreme caldă, caniculară în vest şi sud-est, dar şi ploi torenţiale cu descărcări electrice şi grindină
Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză deosebit de redusă, să folosească luminile de întâlnire şi fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere.

ANM a emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă de miercuri de la ora 12.00, până vineri, la ora 2.00, în Capitală şi în judeţele Mureş, Harghita, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa, precum şi în cea mai mare parte a judeţelor Suceava, Neamţ, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Caraş-Severin.

„În intervalul menţionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în după-amiaza şi seara zilei de miercuri (27 iulie), îndeosebi în centrul, estul ţării şi la munte, apoi din a doua parte a nopţii de miercuri spre joi (27/28 iulie) şi în sud-vest şi sud. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat vijelii (viteze la rafală de peste 55…70 km/h) şi grindină. Pe alocuri cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp. În extremitatea de sud a teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în după-amiaza zilei de joi (28 iulie) şi în noaptea de joi spre vineri (28/29 iulie)”, au atenţionat aceştia.

Furtuni violente după caniculă. Alertă de inundaţii pentru patru judeţe, de joi dimineaţa
Miercuri, între orele 14.00 şi 22.00, va fi Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea de sud a Moldovei, nordul şi estul Munteniei şi nordul Dobrogei.

Astfel, local în jumătatea de sud a Moldovei, nordul şi estul Munteniei şi nordul Dobrogei vor fi perioade cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii puternice (rafale de peste 80…90 km/h) şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25…35 l/mp.

O altă avertizare Cod portocaliu, care vizează tot instabilitate atmosferică accentuată, va fi în vigoare joi, între orele 3.00 şi 22.00, în nordul Olteniei şi al Munteniei, Carpaţii Meridionali şi de Curbură