Prognoza meteo 28 iulie 2022. Vreme caldă, caniculară în vest şi sud-est, dar şi ploi torenţiale cu descărcări electrice şi grindină

Vremea va fi călduroasă şi joi în cea mai mare parte a țării, caniculară în vest și în sud-est, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie. În a doua parte a zilei vor fi ploi cu descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii în zonele de munte, în regiunile sudice și local în cele centrale. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 35 de grade.

27 iul. 2022, 17:57
Prognoza meteo 28 iulie 2022. Vreme caldă, caniculară în vest şi sud-est, dar şi ploi torenţiale cu descărcări electrice şi grindină

Prognoza meteo 28 iulie 2022. LA NOAPTE, în sud-vestul și sudul țării, în zona montană (în special în Carpații Meridionali și de Curbură) și pe arii restrânse în centru și est vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat va cădea grindină, ploile vor avea și caracter torenţial (cantități de apă ce vor depăși 25…35 l/mp în intervale scurte de timp), iar mai ales în sud, la începutul nopții, vor fi vijelii (rafale de peste 55…70 km/h). În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade.

București. Cerul va fi variabil, însă va crește probabilitatea pentru intensificări ale vântului, vijelii, averse şi descărcări electrice. Temperatura minimă va fi de 20…21 de grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo 25 iulie – 7 august. Valul de caldură se intensifică, dar va ploua aproape în fiecare zi

Prognoza meteo 28 iulie 2022 – JOI
Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în vest și în sud-est, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie, unde local indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii în zonele de munte (îndeosebi în Carpații Meridionali și de Curbură), în regiunile sudice și local în cele centrale și pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torenţial, cantitățile de apă vor depăși pe spații mici 40…60 l/mp şi vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 35 de grade, iar cele minime între 11 şi 23 de grade.

București. Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi după-amiaza când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă, mai scăzută față de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 19….20 de grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Furtuni violente după caniculă. Alertă de inundaţii pentru patru judeţe, de joi dimineaţa

Prognoza meteo VINERI
Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în vestul și sudul extrem, cu disconfort termic ridicat în zonele de câmpie, unde local indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când pe arii relativ extinse în zonele deluroase și montane precum și în sud-est și cu totul izolat în rest vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 15 şi 22 de grade.

București. Vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Citeşte şi: Furtuni violente după caniculă. Alertă de inundaţii pentru patru judeţe, de joi dimineaţa

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea va fi caniculară cu disconfort termic ridicat local în regiunile sudice și estice și pe arii restrânse în centru și nord-vest. După orele prânzului, instabilitatea atmosferică se va accentua în majoritatea regiunilor, unde vor fi înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade.

București. Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară în orele amiezii, astfel că maxima termică va fi de 34…35 de grade, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va fi mai mult senin pe parcursul zilei, iar noaptea înnorările se vor accentua și mai ales în a doua parte a nopții probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 19…20 de grade.

 

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea va fi în general instabilă în nordul, centrul, estul și sud-estul țării unde, începând de după-amiază, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină. Pe spații mici, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse. Temperaturile maxime, mai coborâte față de ziua precedentă în majoritatea regiunilor, se vor încadra între 23 și 34 de grade, iar minimele între 10 și 22 de grade.

București. Vremea se va răci și va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate pe parcursul zilei când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă de 16…18 de grade.