Ploi, depuneri de polei, dar și ninsori. Prognoza meteo pentru 16 ianuarie – 13 februarie

Continuă ploile în mai multe zone și este risc de polei, iar la munte ninge. La munte, s-a depus strat consistent de zăpadă, spre bucuruia celor care practică sporturi de iarnă.

13 ian. 2023, 08:43
Ploi, depuneri de polei, dar și ninsori. Prognoza meteo pentru 16 ianuarie – 13 februarie

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo pentru intervalul 16 ianuarie – 13 februarie 2023.

În săptămâna 16 – 23 ianuarie 2023 valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cu excepția regiunilor estice și sud-estice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele nornale, regimul pluviometric va
fi excedentar, mai ales în zona Carpaților Meridionali.

În săptămâna 23 – 30 2023 temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 30 ianuarie – 6 februarie temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

În săptămâna  6 – 13 februarie 2023 mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Citește și Alertă meteo cod galben de fenomene periculoase pe șosele. Ploi abundente și depuneri de polei în următoarele ore. La București se anunță și ninsori slab

 

Prognoza meteo pentru weekend

SAMBATA

Vremea se va menține în general închisă. Va ploua temporar în vestul și nord-vestul țării, pe arii restrânse în centru și sud-est și cu totul izolat în rest. La munte pe alocuri vor fi precipitații mixte și predominant ninsori la altitudini mari. Se va semnala ceață, cu precădere în regiunile extracarpatice și în Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 și 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -2 și 3 grade.

București. Vremea se va menține în general închisă, cu nebulozitate joasă și probabilitate ridicată de burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 6 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Citește și: Vești bune de la munte. Când vor fi redeschise pârtiile în iarna cu cele mai mari temperaturi din ultimele decenii

DUMINICA
Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă. În regiunile vestice și nordice se va înnora treptat și pe arii restrânse va ploua slab, iar în zonele montane aferente, pe creste, vor fi mai ales ninsori. În restul teritoriului, cerul va avea înnorări temporare, iar dimineața și noaptea, local va fi nebulozitate stratiformă sau ceață, asociate trecător cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 10 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane.

București. Valorile termice vor fi peste cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, dar cu probabilitate ridicată de nori stratiformi sau ceață și burniță. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -4…-1 grad.