Ploieştenii sunt îngrijoraţi de soarta clădirii Clubului Sportiv Şcolar: „Este un simbol ce merită să strălucească”

Ploieştenii sunt îngrijoraţi de soarta clădirii în care funcţionează Clubul Sportiv Şcolar al oraşului. Unul dintre simbolurile Ploieştiului îşi pierde pe zi ce trece strălucirea.

19 apr. 2021, 18:32
Ploieştenii sunt îngrijoraţi de soarta clădirii Clubului Sportiv Şcolar: „Este un simbol ce merită să strălucească”
Ploieştenii sunt îngrijoraţi de soarta clădirii Clubului Sportiv Şcolar: "Este un simbol ce merită să strălucească"

Ploieştenii, îngrijoraţi de soarta clădirii Clubului Sportiv Şcolar al oraşului. Aceştia spun că unul dintre simbolurile oraşului îşi pierde din strălucire pe zi ce trece. Clădirea în care funcţionează Clubul Sportiv al Ploieştiului este fosta şcoală primară în care Ion Luca Caragiale a învăţat timp de şase ani.

Ploieştenii, îngrijoraţi de soarta clădirii Clubului Sportiv Şcolar al oraşului

Citeşte şi Medic din Ploieşti: Mai tot timpul am avut probleme cu TIR-ul ATI. Vara nu răceşte, iarna nu încălzeşte

Un ploieştean îngrijorat de soarta clădirii în care funcţionează Clubul Sportiv Scolar (CSS) Ploiesti ingrijorat de soarta acestei constructii, dar totusi optimist in privinta implicarii Primariei Ploiesti.

„Doresc sa aduc la cunostinta autoritatilor locale situatia cladirii in care functioneaza Clubul Sportiv Scolar, de pe strada Stefan cel Mare nr. 10 si de la bun inceput vreau sa imi manifest optimismul pentru ulterioarele masuri ce se vor lua. Acum, ca Ploiestiul are primar, consider de bun augur o revenire la normalitatea culturala si arhitecturala a acestei cladiri-simbol, care pe zi ce trece se degradeaza tot mai mult, cel putin la exterior, in ciuda activitatii performante si onorante ce are loc in interior.

Acest club ne reprezinta cu mandrie in tara si nu numai, este un simbol ce merita sa straluceasca, ce nu mai trebuie ascuns in spatele unui gard trist si a unor geamuri vechi. Stralucirea acestei cladiri poate fi redata usor, asa cum s-a intamplat si in cazul altor cladiri similare, prin inlocuirea tamplariei (acum geamurile sunt partial de lemn, partial de PVC, cu sparturi, rugina, umezeala, etc) si refacerea fatadei care se macina zi de zi.

E pacat sa pierdem acest simbol, e pacat de eforturile dascalilor si copiilor care muncesc acolo pana la epuizare! Am sperat an de an ca primarii in functie vor aloca o suma si pentru restaurarea CSS, pana cand m-am convins ca interesul este mai presus de functia de primar, ce trebuie purtata cu responsabilitate si, in urma rezultatelor, cu mandrie! Acum gasesc ca este momentul sa readresez mesajul meu Primariei Ploiesti care are, in sfarsit, un lider. Readuceti stralucirea Clubului Sportiv Scolar, readuceti Ploiestiului stralucirea de altadata! Haideti sa cladim, putin cate putin, un oras mandru!”, se arată în scrisoarea unui ploieştean îngrijorat de soarta clădirii, potrivit phonline.ro. 

Citeşte şi Tânără de 17 ani, găsită moartă în fosta baie publică din Ploieşti. Iubitul în vârstă de 40 de ani e principalul suspect