FOTO: Ploile fac prăpăd în România. Situație fără precedent în București / „Cel mai ciudat caz!”. Salvatorii au rămas perplecși

Ploile severe au cuprins România. În Herculane de exemplu, e prăpăd. Pompierii au intervenit pentru a salva cetățenii prinși într-o situație ingrată. 

04 iul. 2023, 21:08
FOTO: Ploile fac prăpăd în România. Situație fără precedent în București / „Cel mai ciudat caz!”. Salvatorii au rămas perplecși

Peste 200 de persoane au rămas blocate marți, seara, 4 iulie, în 110 mașini, pe drumul care face legătura între Câmpul lui Neag și Herculane, a transmis Salvamont România.

Doar câțiva kilometri ai drumulu Câmpul lui Neag și Herculane sunt asfaltați. Restul, zeci de kilometri, reprezintă drum forestier. Astfel, s-a format o adevărată mlaștină.

Salvamontiștii au trebuit să se confrunte cu o situație fără precedent.

„Cel mai ciudat caz primit vreodată de echipele Salvamont. Salvamontiştii din judeţele Gorj si Caraş Severin au fost alertaţi cu privire la existenta unor maşini blocate pe şoseaua care trece prin Gorj, prin Valea Cernei si care leagă Câmpul lui Neag – Hunedoara de Herculane – Caraş Severin.

Nimic spectaculos păna aici, au mai fost drumuri rupte de ploi sau înzăpezite, au mai fost maşini şi oameni blocaţi, dar acum situaţia întrece orice închipuire, este vorba de 110 maşini şi peste 200 de persoane”, a anunţat Salvamont România.

Distrugeri din cauza ploilor abundente. Românii, cu mașinile blocate

Mașinile au fost avariate, au averizat specialiștii.

„Cei din maşini nu au probleme medicale, dar, cu siguranţă, ploile din ultimele ore au adus ceva depuneri de pe versanţi şi au blocat o porţiune de drum întrerupând coloana de maşini.

Informaţiile sunt încă incerte şi, se pare ca, pietre căzute datorita ploii, au blocat drumul sau chiar au lovit maşini”, mai transmite Salvamont.

Echipaje de la Salvamont se îndreaptă spre zona în care maşinile sunt blocate.

„Un echipaj Salvamont Gorj se va deplasa în zonă, se va intersecta din lateral cu coloana de maşini ce se întinde pe aproximativ 30 de km şi va încerca să intervină în caz ca se anunţă vreun eveniment cu victime.

Alte echipaje de salvamontisti vor pleca dinspre Herculane şi dinspre Hunedoara”, a mai precizat Salvamont.

Și pompierii se mobilizează exemplar, pentru a salva cetățenii ghinioniști.

„Autoturisme posibil blocate pe DN 66A, zona Câmpu lui Neag. Din cadrul Detasamentului de Pompieri Petroşani a plecat spre zona indicată un echipaj de pompieri, în recunoaştere. A fost anunţat Salvamont Hunedoara şi Drumuri Naţionale”, a transmis ISU Hunedoara.

Salvamontiștii au publicat pe pagina de Facebook o imagine cu blocajul.

În București, în zona Gării de Nord, e prăpăd. Canalele s-au înfundat. E lac în zona Gara de Nord.