Plumb anunţă un ajutor de urgenţă pentru familia femeii decedate în incendiu, care avea 5 copii

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunțat că familia femeii de serviciu de la clubul Colectiv, decedată în urma incendiului de vineri seară, va primit un ajutor de urgență de 5.000 de lei, având în vedere că aceasta avea cinci copii.

01 nov. 2015, 13:02
Plumb anunţă un ajutor de urgenţă pentru familia femeii decedate în incendiu, care avea 5 copii

„Ne-am autosesizat imediat în situația tragică a familiei cu cei cinci copii. Am trimis o echipă mobilă de la Primăria sectorului 3, care a fost coordonată de doamna președinte a Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopții, Gabriela Coman, care a fost la fața locului. Ca măsuri pe care le-am dispus: se instituie plasamentul, în sensul că cei patru copii minori vor fi preluați de sora doamnei care a decedat, ceea ce înseamnă 600 de lei pe lună pentru fiecare dintre copiii minori, pentru cei patru. De asemenea, în urma anchetei sociale, se va da un ajutor de urgență acestei familii de la Ministerul Muncii în sumă de 5.000 de lei”, a spus Rovana Plumb pentru România TV.

Citeşte şi: Apel DRAMATIC din partea familiilor şi prietenilor celor răniţi în incendiu. Ce MESAJE au postat pe Facebook

Plumb a precizat că inspectori de la Inspecția Muncii au ajuns la locul unde a avut loc tragedia.

„Nu avem date despre câte persoane lucrau la negru. Avem datele persoanelor angajate pe contract de muncă. Firma a fost controlată de patru ori în doi ani. Era nevoie ca organizatorul de evenimente să anunțe complexitatea desfășurării și a condițiilor pe care le presupunea o astfel de manifestare”, a mai spus Rovana Plumb.

Presa a relatat faptul că o femeie de serviciu, în vârstă de 38 de ani, care lucra „la negru” în clubul Colectiv, se numără printre cele 29 de victime ale incendiului.

Citeşte şi: Tragedia de la Colectiv: Mama a cinci copii, angajată în club, a murit. Venise la muncă în locul unei colege

„Fără forme legale lucra. Nu a fost tura ei, dar o colegă a rugat-o să vină în locul ei, pentru că ea se simțea foarte rău. Avea cinci copii și un tată paralizat. Ea îi îngrijea pe toți. De nevoie trebuia să muncească”, a declarat o apropiată a femeii de serviciu, în fața INML.