Plumb: PNL încearcă să-şi acopere incompetenţa folosindu-se în mod josnic de situaţia medicală a premierului

Președinta Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, este de părere că PNL încearcă să-și acopere incompetența politică folosindu-se "în mod josnic de situația medicală a premierului Victor Ponta".

21 iun. 2015, 14:29
Plumb: PNL încearcă să-şi acopere incompetenţa folosindu-se în mod josnic de situaţia medicală a premierului

„România nu are nevoie de instabilitate și crize. După ce au încercat să-și acopere incompetența politică folosindu-se de evenimente din Justiție, acum liberalii încearcă același lucru, dar folosindu-se în mod josnic de situația medicală a premierului Victor Ponta. Declarația de astăzi a Alinei Gorghiu arată că PNL vrea cu orice preț instabilitate și crize. Mai bine ar ajuta România cu soluții constructive și ar renunța la scandal”, spune Rovana Plumb într-un comunicat de presă.

Liderul PSD precizează că săptămâna viitoare sunt măsuri importante de votat, cum este noul Cod Fiscal.

„Ne așteptăm ca liberalii să renunțe la atitudinea învățată de la PDL și să nu se opună reducerii TVA și măsurilor care ajută economia. Acestea sunt prioritățile României, nu atacurile politice sterile”, se arată în comunicat.

Victor Ponta îşi reia activitatea în 28 de zile. Gabriel Oprea va prelua atribuţiile de premier

Această guvernare își face treaba pentru care a fost aleasă de români — scăderea TVA la 19%, scăderea prețurilor la medicamente — sunt măsuri în concordanță cu așteptările românilor. În timp ce noi facem lucruri utile pentru România, opoziția încearcă să creeze scandaluri și instabilitate.

Românii așteaptă și de la politicienii din opoziție să fie responsabili, să lucreze pentru țară, nu să facă orice pentru a ajunge la putere. Le cer celor din PNL să se gândească la România, să susțină aceste măsuri și să înceapă să dea dovadă de responsabilitate”, a afirmat Rovana Plumb, potrivit comunicatului de presă.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a apreciat, duminică, pe pagina sa de socializare, că alegerea premierului Victor Ponta de a-și prelungi mandatul, prin menținerea interimatului asigurat de Gabriel Oprea, este o „variantă nedemnă”.

„Victor Ponta bate în retragere, într-o variantă nedemnă. În ciuda unei situații medicale, cred că prim-ministrul Victor Ponta dorește să cumpere timp, negăsind o altă ieșire din situația gravă în care ne-a pus”, a scris Gorghiu.

Gorghiu: Ponta trebuie să-şi dea demisia. Bate în retragere într-o variantă nedemnă

Liderul PNL susține că demersul premierului este „un fel de autosuspendare, după ce a încercat toate tertipurile posibile și imposibile”.

„Oricând s-ar întoarce, orice ar delega, Victor Ponta trebuie să-și dea demisia. Acum nu este altceva decât un prim-ministru în exil, care încearcă o campanie de victimizare prin fax, nimic altceva. Ponta trebuie să-și dea demisia azi! O acceptăm tot prin fax”, spune Alina Gorghiu pe Facebook.