PMB şi BOR, câştig de cauză în scandalul „medicilor sanctificaţi”. Agenţia McCann: „Vrem să ne focusăm pe mesajul pozitiv al campaniei”

Cătălin Dobre, șeful agenţiei McCann, care a realizat campania Medicii Eroi, a declarat, pentru Pagina de Media, că panourile cu medici sfinți din București și din țară vor fi scoase. El spune că s-a luat această decizie nu pentru că li s-ar fi impus, ci pentru că vor să se focuseze pe mesajul pozitiv al campaniei, iar decizia de eliminare a panourilor ar servi acestui scop.

RomaniaTV.net
30 apr. 2020, 06:48

Dobre spune că panourile care-i înfăţişează pe medici ca sfinţi vor fi eliminate treptat: „Am luat decizia să eliminăm panourile cu vizualuri care se apropie de universul relgios treptat. Nu pentru că ne impune cineva. Suntem mândri de ele. Au o intenţie care trebuie respectată şi apreciată. Dar vrem să focusăm conversaţia pe mesajul pozitiv al campaniei şi considerăm că această decizie o să ajute. Misiunea initiaţivei stă în picioare. Celelalte zeci de vizualuri or sa decoreze oraşele în continuare. Şi o să vedem această iniţiativă implementată în toată Europa”.

Apariţia panourilor care-i înfăţişează pe medici cu aure de sfinţi a creat o serie de controverse. Primăria Capitalei a cerut înlocuirea acelor imagini cu alte „imagini care să aducă un omagiu medicilor-eroi fără să lezeze credința trecătorilor”, scrie Libertatea.ro. La rândul său, Biserica Ortodoxă Română, prin vocea purtătorului de cuvânt Vasile Bănescu, a considerat că panourile realizate de McCann sunt o blasfemie, „o maltratare vizuală a iconografiei creştine”.

Citeşte şi SCANDAL uriaş din cauza panourilor care îi înfăţişează pe medici ca sfinţi. BOR: O maltratare vizuală a iconografiei creştine

Iniţial, campania a primit feedback negativ doar din partea BOR şi a unor cetăţeni. La acel moment, Cătălin Dobre declara că analizează posibilitatea îndepărtării panourilor, „întrucât vrem să ne concentrăm pe mesajul pozitiv al campaniei, de respect pentru medici”. Ulterior, a venit şi reacţia Primăriei Capitalei, care a solicitat eliminarea imaginilor.

Inițiativa campaniei Medicii Eroi a pornit de la McCann București. Ideea, spune Dobre pentru Pagina de Media, a fost apreciată în toată rețeaua, iar orașe din toată Europa vor avea vizualuri cu Medici Eroi, create de artiști cu care agenția de publicitate colaborează.