PMP, o nouă lovitură după alegeri. Ce a răspuns BEC după renumărarea voturilor în Maramureş

PMP nu va intra în Parlament după ce la alegerile parlamentare din 6 decembrie nu a reuşit să strângă un număr de voturi care să-i permită să treacă pragul de 5%. În aceste condiţii, Eugen Tomac a anunţat că demisionează din funcţia de preşedinte al partidului ca urmare a rezultatului slab obţinut de PMP la alegeri.

RomaniaTV.net
09 dec. 2020, 11:39
PMP, o nouă lovitură după alegeri. Ce a răspuns BEC după renumărarea voturilor în Maramureş

PMP nu a fost votat de niciun alegător în Maramureş, a anunţat Biroul Electoral Central, ca răspuns la cererea partidului lui Traian Băsescu de renumărare a voturilor în Maramureş.

Din cele 424.151 de persoane cu drept de vot în Maramureş, doar 122.950 s-au prezentat la urne, adică aproximativ 29%, potrivit AEP.

Potrivit Mediafax, partidul Mişcarea Populară (PMP) a formulat o contestaţie în baza căreia cerea renumărarea voturilor din tot judeţul.

Cererea a fost admisă de Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Maramureş. După renumărarea voturilor, BEJ Maramureş a transmis că nu au existat diferenţe între cele două numărători şi că în continuare nici un alegător nu şi-a exprimat opţiunea în favoarea Partidului Mişcarea Populară.

 

Eugen Tomac şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al PMP

Președintele PMP, Eugen Tomac, și-a depus demisia din funcția de președinte al partidului, asta după ce Partidul Mişcarea Populară nu a reușit să atingă pragul electoral și nu va intra în viitorul Parlament.

”Vreau să le mulțumesc tuturor cetățenilor români care în condiții de criză de sănătate s-au prezentat la vot. Vreau să le mulțumesc din suflet celor care au votat pentru PMP, știm că pentru dumneavoastră a însemnat enorm acest gest pe care l-ați făcut. Considerăm că în democrație este absolut esențial să privim cu realism spre realitate. Am avut județe în care am obținut scoruri extraordinar de bune, în altele scoruri mai puțin bune.

În mod clar am obținut un rezultat bun, în condițiile date. Ne-am fi dorit să fie mult mai mare.

Sigur că politica este un joc de echipă și trebuie să o privim cu maximă seriozitate. Din ultimele rezultate rezultă că avem un scor de 4.94 și pentru că PMP a avut membri în toate secțiile de vot din țară, iar acolo unde avem zero voturi sau avem colegi care nu se regăsesc, deși au votat cu PMP am formulat contestații, avem peste 1900 de contestații. În același timp suntem perfect conștienți de evoluția rezultatului. Nu punem sub semnul întrebării aceste alegeri, dar ne dorim ca toate aceste contestații să fie analizate cu maximă seriozitate.

Am avut o ședință lungă cu colegii din PMP și pentru că sunt conștient că ne doream cu toții un rezultat mai bun, am luat decizia de a-i anunța pe colegii mei că îmi asum acest rezultat. Prin urmare, pentru că-mi asum acest rezultat, mi-am depus demisia din funcția de președintele al PMP și colegul meu Marius Pașcan va prelua interimatul. În cel mai scurt timp vom organiza un Congres.”, a spus Eugen Tomac.