Potrivit liderului liberalilor, pe primele opt locuri de pe listă se află, în ordine: Norica Nicolai, Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Bușoi, Renate Weber, Mircea Diaconu, Eduard Hellvig, Mihai Țurcanu.
Antonescu a precizat că pe locul 10 se află fostul președinte al IICMER, Andrei Muraru.
„Sunt parlamentarii actuali cu o excepție, sunt oameni care din toate punctele de vedere au confirmat, în care avem încredere să continue în mandatul lor lucrurile extrem de importante pe care le-au făcut în Parlamentul European, sigur, suplimentați cu câțiva candidați noi”, a spus Antonescu.
În ceea ce privește candidatura lui Mircea Diaconu, Antonescu a explicat că dacă vor exista contestații, decizia acestora va fi respectată.
„Noi propunem candidatura lui Mircea Diaconiu, vom încerca foarte repede să depunem deja această listă la BEC. Dacă sunt probleme de natură juridică, noi credem că nu, se vor opera contestații, se vor soluționa contestațiile. Dacă există probleme, vom proceda în consecință. Noi considerăm (…) că în situația domniei sale nu ar trebui să existe vreun impediment deoarece (…) este vorba de interdicția pe care domnia sa o are pentru anumite demnități cu excepția celor eligibile”, a arătat președintele PNL.
El a susținut că Mircea Diaconu a fost un caz controversat, nu un nume controversat. „Nu cred că Mircea Diaconu este un om a cărui activitate, a cărui carieră atât artistică, dar și politică nu au comportat niciodată probleme nici legate de corupție, nici legate de incompetență sau de unul din acele lucruri care descalifică un om public sau un politician. (…) Mircea Diaconu e un om cinstit, valoros, cunoscut care în niciun caz nu ne aduce un deficit de imagine”, a spus Antonescu.
Întrebat ce îl recomandă pe Mihai Țurcanu să candideze pe un loc eligibil la alegerile europarlamentare, Antonescu a explicat că propunerea a venit din parte regiunii de dezvoltare nord-est.