PNL amână pentru săptămâna viitoare o decizie legată de comisia în cazul terenului Ioanei Băsescu

Liderii liberali se vor reuni în şedinţă de-abia săptămâna viitoare pentru a decide dacă sprijină formarea comisiii de anchetă privind terenul cumpărat de Ioana Băsescu, informează România TV, deşi PSD aştepta un răspuns în cursul zilei de joi.

RomaniaTV.net
21 nov. 2013, 10:11
PNL amână pentru săptămâna viitoare o decizie legată de comisia în cazul terenului Ioanei Băsescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat încă de miercuri seara, într-o emisiune la Antena 3, că fruntaşii liberali vor lua o decizie la momentul potrivit, nu sub presiunea unui ultimatum.

„Este o problemă la care vom da răspunsul la momentul la care vom socoti că e normal, într-un termen rezonabil, nu sub ceea ce se prezintă deja ca un ultimatum dat de Victor Ponta”, a declarat Crin Antonescu.

Social-democraţii au invocat în cadrul discuţiilor din USL de miercuri posibilitatea ruperii alianţei, în timp ce Crin Antonescu a apreciat doleanţa PSD drept un ultimatum.

Crin Antonescu susţine în continuare că nu a discutat cu Victor Ponta despre comisia ce ar urma să ancheteze terenurile lui Traian Băsescu, iar Ponta a spus că a fost vorba de o neînţelegere. „Ne-am lămurit că eu am vorbit despre comisia mare, el a înţeles că e cea de la Senat, cu care e de acord”, a spus preşedintele PSD.

În  schimb, Crin Antonescu a ironizat faptul că Ponta l-a luat ca martor pe Daniel Constantin la discuţia telefonică prin care liberalul şi-ar fi dat acordul la înfiinţarea comisiei de anchetă. „S-a spus că s-a vorbit cu mine cu Daniel Constantin martor indirect. Nici la DNA-ul lui Băsescu nu se întâmplă aşa ceva. M-o fi confundat cu Daniel Constantin”, a declarat Antonescu la Antena 3.

PSD a dat un ultimatum de 24 de ore liberalilor pentru a decide dacă se alătură colegilor din USL în comisia parlamentară ce va ancheta achiziţia de terenuri a familiei Băsescu. În schimb, Antonescu nu pare dispus să ia o decizie cu celeritatea dorită de pesedişti.