PNL cere demisia imediată a Guvernului. USL pregăteşte un miting de amploare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost mandatat de conducerea liberalilor să discute cu ceilalţi lideri USL organizarea unui miting şi a unui marş autorizate în Bucureşti, în cel mai scurt timp posibil. Totodată, liberalii cer demisia imediată a Guvernului şi intervenţia Parchetului General în cercetarea violenţelor din ultimele zile.

16 ian. 2012, 11:49
PNL cere demisia imediată a Guvernului. USL pregăteşte un miting de amploare

„Am fost mandatat de către Biroul Politic Central al PNL să discut cu celelalte partide din USL organizarea unui amplu miting şi a unui marş în Bucureşti”, a declarat Crin Antonescu. Mitingul opoziţiei va fi autorizat şi va fi distinct de manifestaţiile paşnice din Piaţa Universităţii, deşi Antonescu a precizat că PNL este solidar cu nemulţumirile celor din piaţă.

Data exactă a mitingului urmează să fie stabilită de comun acord cu preşedinţii PSD şi PC. „Vrem să fie ceva în următoarele zile. Nu stăm să ne gândim şi să organizăm acţiuni de solidarizare cu nemulţumirile oamenilor peste o lună. Nemulţumirea este acum”, a spus liberalul.

Până atunci, Antonescu va evita participarea sa la protestele din Piaţa Universităţii. „Eu voi participa la un miting la care PNL va fi unul dintre organizatori”, a spus Antonescu, respingând apoi acuzele potrivit cărora el ar fi încurajat, prin declaraţiile sale anterioare,  acutizarea tensiunilor.

„Să spui că declaraţiile mele de aseară reprezintă o provocare este un gest de slugoi propagandistic al regimului Băsescu”, a comentat liderul PNL.

Acesta crede că detensionarea situaţiei se poate produce prin două mijloace: convocarea în sesiune extraordinară a Parlamentului care să analizeze situaţia şi demisia imediată a Guvernului „ce s-a dovedit incapabil şi absent în faţa unor evenimente din ce în ce mai serioase”.

Cât priveşte violenţele de stradă, Antonescu spune că este nevoie de intervenţia procurorilor. „Cerem Parchetului General să înceapă urmărirea penală împotriva vandalilor. Dacă nu se autosesizează, vom înainta noi o plângere penală in rem pe această speţă”, a mai spus preşedintele PNL.