PNL confirmă posibilitatea unei remanieri în Guvern cu ocazia alegerilor locale. Ce se întâmplă cu miniştrii care vor intra în cursa electorală

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a confirmat, luni, că există discuții referitoare la posibilitatea ca miniștrii care candidează la alegerile locale să demisioneze din Guvern, considerând acest lucru "absolut firesc".

26 feb. 2024, 20:08
PNL confirmă posibilitatea unei remanieri în Guvern cu ocazia alegerilor locale. Ce se întâmplă cu miniştrii care vor intra în cursa electorală
PNL confirmă posibilitatea remanierii în Guvern cu ocazia alegerilor locale. Ce se întâmplă cu miniştrii care vor intra în cursa electorală

PNL confirmă posibilitatea remanierii în Guvern cu ocazia alegerilor locale. Întrebat cu privire la existența miniștrilor sau a liderilor de organizații care vor să demisioneze din Guvern pentru a se implica în alegerile locale, Ionuţ Stroe a menționat că, deși partidul nu a luat încă o decizie în acest sens, este normal ca miniștrii să ia în considerare un astfel de scenariu.

Citeşte şi: Rareş Bogdan: „Ar fi un dezastru ca cele două partide să meargă cu un candidat comun și să câștige Nicușor Dan”

„E normal şi absolut firesc să te gândeşti că, angajat în campania electorală, nu poţi să-ţi aloci suficient timp şi mandatului de ministru, dar nu s-a luat o decizie în acest sens şi nu vreau să fac speculaţii”, a declarat Ionuţ Stroe.

Citeşte şi: Piedone îşi anunţă candidatura la Primăria Capitalei şi caută sprijinul PSD: „Cine vrea o alinţă cu noi, sunt deschis. Sunt şi social, şi liberal”

De asemenea, întrebat dacă în PNL există o decizie ca liderii de filială care pot să fie și miniștri să candideze la alegerile locale, în lipsa altor soluții viabile, Ionuţ Stroe a subliniat: „În momentul când asumi funcţia de conducere de preşedinte al unei organizaţii, în mod implicit şi automat angajezi şi o eventuală candidatură pentru cele mai importante funcţii la nivel organizaţiei pe care o conduci şi anume primar de municipiu reşedinţă de judeţ sau preşedinte de Consiliu Judeţean, aşa că este cât se poate de normal şi firesc ca un preşedinte de organizaţie, în condiţiile în care nu dispune de o soluţie publică viabilă, să asume această candidatură”.