PNL: Decizia REEXAMINĂRII legii dării în plată, o OPORTUNITATE de ÎMBUNĂTĂŢIRE a actului normativ

Liberalii susțin că decizia reexaminării legii dării în plată este o oportunitate de îmbunătățire a actului normativ și propun constituirea la nivelul Parlamentului a unui grup de lucru din care să facă parte atât reprezentanții sistemului bancar, ai Guvernului, cât și ai beneficiarilor.

RomaniaTV.net
18 dec. 2015, 18:23
PNL: Decizia REEXAMINĂRII legii dării în plată, o OPORTUNITATE de ÎMBUNĂTĂŢIRE a actului normativ

„Solicitarea președintelui Klaus Iohannis adresată Parlamentului de reexaminare a proiectului legii dării în plată reprezintă o ocazie pentru găsirea celor mai bune soluții de reglementare a unui principiu corect. Împărțirea riscului între bancă și client în privința creditelor este o nevoie socială care trebuie să-și găsească răspunsul adecvat în mecanismele legale, iar acesta este atributul Parlamentului”, se arată într-un comunicat.

PNL precizează că orice lege este perfectibilă și că este de datoria Parlamentului să aducă acele modificări sau completări dezirabile pentru ca legislația să răspundă nevoilor și așteptărilor din societate, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Iohannis a retrimis Parlamentului legea dării în plată: E bine-venită, dar forma adoptată riscă să creeze dificultăţi

Liberalii propun înființarea unui grup de lucru la nivelul Legislativului pentru acest proiect de lege.

„Cererea de reexaminare este atributul constituțional al președintelui României, iar dincolo de acest fapt este demersul persoanei publice cu cel mai ridicat grad de încredere din partea cetățenilor. Este motivul pentru care PNL va analiza cu toată atenția observațiile care pot duce la îmbunătățirea legii dării în plată. În acest sens, PNL propune constituirea la nivelul Parlamentului a unui grup de lucru din care să facă parte atât reprezentanții sistemului bancar, ai Guvernului, ai celor care vor fi beneficiarii acestui act normativ, pentru a găsi cea mai bună formulă de reglementare în acest caz”, arată liberalii.

Președintele Klaus Iohannis a cerut vineri Parlamentului reexaminarea legii dării în plată.

„Legea privind darea în plată este bine-venită, dar forma adoptată de Parlament, în loc să-i ajute pe cei care au credite imobiliare, riscă să creeze noi dificultăți, mergând chiar până la imposibilitatea aplicării ei. Terminologia neclară, necorelarea cu legislația în vigoare și crearea unor situații de inechitate între beneficiarii legii sunt câteva dintre problemele actului normativ. De aceea, am retrimis astăzi legea spre reexaminare Parlamentului”, a scris vineri pe Facebook șeful statului.

BNR, anunţ important privind PRIMA CASĂ. Vezi ce se va întâmpla dacă Legea dării în plată apare în forma actuală

În opinia sa, este atributul Legislativului să definească mai riguros termenii folosiți, astfel încât să fie eliminate neclaritățile și evitate confuziile.